avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furnizor de energie termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furnizor de energie termica

Buna ziua,

Avem asociatie de propietari la nivel de scara cu facturare inviduala si plata facturilor direct la furnizor
In data de 31 august anul curent am facut cunoscut prin adresa trimisa prin posta, confirmata, ca doresc sa platesc restanta in 3-4 rate lunare plus factura curenta,totodata solicitand dreptul de a beneficia de prevederile art.II a Legii 175/2010 privind scutirea de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza, intrucat indeplinesc conditiile alin.3- respectiv aceste prevederi se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei, anexand solicitarii si dovada-declaratia de venit a familiei
Singurul lor raspuns la aceasta solicitare--A introdus in data de 09-09-2010 cerere de chemare in judecata, ignorand dorinta mea de a achita datoria in conditii amiabile si in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Sunt in faza de redactare a intampinarii si doresc un raspuns avizat.
Pot sa invoc o exceptie, daca da, care? Prematuritate, inadmisibilitate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:48, 30 Octombrie 2010
Art II din L nr 175/2010 Proprietarii care achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza

Textul de lege invocat de dvs ,se refera strict la cotele de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari,situatie distincta fata de cea in care va aflati dvs care sunteti independenti de asociatie,beneficiind de facturare individuala
Pe cale de consecinta ,prevederea invocata de dvs, nu opereaza in cazul raporturilor dvs directe cu furnizorul de servicii electrice
@Filimon Aurel,
Catre cine ati facut dumneavoastra cererea?
Cine va dat in judecata asociatia sau furnizorul?
Personal ati fost la cei carora le sunteti datori sa vorbiti sa intrebati?
La administratie noi platim doar gazele, curentul electric pe casa scarii plus eventualele reparatii
Cu furnizorul de energie termica fiecare proprietar a incheiat o conventie de facturare individuala a consumurilor de energie termica (anexa la contractul-cadru)
Pe adresa fiecarui apartament se primeste factura lunara de plata a energiei termice+eventualele penalitati de intarziere direct de la furnizor iar factura respectiva se plateste numai la caseria furnizorului

Cererea am facut-o catre furnizor
Furnizorul (Enet) m-a actionat in judecata
Am fost in mai multe randuri, am fost dispus sa platesc si toata suma reprezetand restanta cu titlu de baza, dar nu am gasit intelegerea necesara. pe motiv ca nu au aparut inca normele la Legea respectiva si sa mai asteptam




Imi pare rau pentru situatia dumneavoastra dar avand in vedere ca aveti contract direct cu furnizorul, nu se aplica legea 175/2010 deoarece aceasta se refera la relatiile dintre asociatia de proprietari si proprietarii restantieri catre asociatie si nu restantieri catre furnizori.
Art. II. — (1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.
(4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.

Un restantier care are contract direct cu furnizorul de energie electrica, telefonie, gaz, cablu, salubritate...nu poate sa se foloseasac de prevederile acestei legi care se refera doar la asociatii de proprietari si care aduce modificari si completari legii 230/2007, de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere catalin dana catalin dana Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi. Am fost la asociatie azi si ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere ileanasandu ileanasandu As vrea sa stiu daca art. II alin. 1 din Legea nr. 175/ 2010, publicată în Monitorul Oficial Nr. 502 din 20 iulie 2010 mai este de actualitate ? \'\' ... (vezi toată discuția)
Legea 175/2010 SimonaBardea SimonaBardea Buna seara! 1 Asociatia nostra are la furnizor o datorie de 40000 ron din care 10000 sunt penalitati, daca eu imi achit energia termica de 30000 ron si ... (vezi toată discuția)