Multumim ynocentta dar
Metodologie distincta e iarasi neclar.Codul ocupatie nu ajuta la nimic.
Iar pentru cele de mai jos cu nota minima de 6 presupun ca ati citit aici
[ link extern ]
o METODOLOGIE de atestare a administratorilor de imobile - persoane fizice locala de la targu mures.
La cluj aici
[ link extern ]
metodologia Cluj e cu totul diferita e cu minim 80 puncte(nu se stie din cate) si trebuie sa urmezi cursuri locale numai la primaria Cluj contra 250ron si daca te respinge la testul grila doar dai din nou gratis si aduci un nou cazier daca a expirat cel vechi.
La Timisoara
[ link extern ]
Examenul de atestare va consta într-un test grilă având 20 de subiecte, pentru fiecare subiect acordându-se 0,5 puncte. Pentru a fi declarat admis, fiecare concurent va trebui să obţină minim 7 puncte.
La targu jiu este iarasi diferit
[ link extern ]
Pana la urma se pare ca raspunsul la intrebare Dv
ce insemna persoane fizice atestate pentru functia de administrator? se rezuma la articolul 38 din LEGE nr. 215 din 23 aprilie 2001 - (*actualizata*) administratiei publice locale
(actualizata pana la data de 21 iulie 2006*) care prevede ca:
ART. 38
(1) Consiliul local are initiativa si hotaraste, in conditiile legii, in toate problemele de interes local, cu exceptia celor care sunt date prin lege in competenta altor autoritati ale administratiei publice locale sau centrale.
Adica dau ei o HGL(hotarare de guvern locala ) in care stabilesc cum vor ei dupa ce in primele randuri spun ca hotararea lor este in conformitate cu prevederile legale(
acelea pe care le cautam noi aici si care nu exista) si enumera
Art 57 si art58 din HG1588/2007 apoi art.35 şi 54 din Legea nr. 230/2007
ART. 54
(1) Persoanele fizice care au calitatea de administrator de imobile sunt atestate de către primar, la propunerea compartimentelor specializate din cadrul autorităţii administraţiei publice locale, în baza unei hotărâri a consiliului local.
Adica eu primaria dau HGL pentru ca asa spune aici si aici si stabilesc METODOLOGIA
de atestare a administratorilor de imobile - persoane fizice
Si cind o stabilesc mai toti se inspira din Legea nr. 300/2004, privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent abrogata si actualizata prin:
- Legea nr. 378/2005
- O.U.G. nr. 40/2006.
unde la articolul 5 apare cam ce scriu ei pe la cerinte doar ca le adapteaza dupa cum vor.
In concluzie primaria stabileste cum vrea si poti sa nu ai nici un curs in unele cazuri dar sa dai o verificare la ei sau in alte cazuri sa ai:
1 diploma, certificatul sau adeverinta prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de invatamant in domeniul administratiei eliberat de Ministerul Educatiei si Cercetarii
2 certificatul de absolvire a unei forme de pregatire organizata in conditiile legii in vigoare la data eliberarii acestuia;
3certificatul de competenta profesionala, eliberat de institutiile abilitate conform legislatiei in vigoare;
4 curs de pregătire profesională pentru funcţia de administrator de imobile, organizat în condiţiile legii
2 3 si 4 sunt de fapt acelasi lucru dar exprimari diferite in functie de primarie.