Buna seara.In 2007 am luat un credit ipotecar de la bcr,am girat cu un apartament care are si la aceasta data clauza de uzul fruct viager,am platit ratele fara intarziere pana in martie 2010 cand sotul a iesit la pensie si eu mi-am pierdut locul de munca.Incepand cu luna august 2010,sotului i s-a oprit toata pensia la banca neachitand nici o rata pana atunci si din acel moment nu mai stim ce sa facem.Persoana care are uzul fruct rezervat(este in varsta de 89ani) nu vrea sa-si dea consimtamantul ca renunta,noi dorind sa vindem apartamentul ca sa platim creditul,nu vrem sa ajungem sa ne execute silit.Va rog din suflet sa ma sfatuiti cum sa procedez!Cu stima,Daniela.
:))))...daca i s-a oprit toata pensia(si nu este virata in cont) este un act ilegal intemeiat de banca. ORICE POPRIRE SE FACE IN URMA UNUI ACT DE EXECUTARE(ca atare contract exigibil, executare silita, somatie, e.t.c.)EMIS DE EXECUTOR!...Instanta nu are competenta aici de poprire, ca doar nu e vorba de pensie alimentara.
Nu exista nici un act de executare,pensia este virata in cont dar nu acopera in intregime rata care ar tebui platita si automat apar restante si zile de intarziere.Despre uzul fruct ce imi puteti spune?
In privinta popririi pe cont, va pot spune cu certitudine ca este un abuz, atata timp cat: nu exista incuviintare executare silita, nu exista somatie din partea executorului. Cu privire la viagerism(iar o sa fiu criticat de conservatori), puteti vinde cu acordul bancii, pastrand dreptul respectiv al batranei, in fapt: schimband doar proprietarul.;)
e firesc ca potentialul cumparator sa-l doreasca liber de sarcini. nu aveti ce face, daca batranul nu e de acord, decat sa mai asteptati. intre timp sa va platiti cum puteti, ratele
banuiesc ca acolo a locuit batranul de un amar de ani, ar fi pacat sa il mutati