Buna seara.In 2007 am luat un credit ipotecar de la bcr,am girat cu un apartament care are si la aceasta data clauza de uzul fruct viager,am platit ratele fara intarziere pana in martie 2010 cand sotul a iesit la pensie si eu mi-am pierdut locul de munca.Incepand cu luna august 2010,sotului i s-a oprit toata pensia la banca neachitand nici o rata pana atunci si din acel moment nu mai stim ce sa facem.Persoana care are uzul fruct rezervat(este in varsta de 89ani) nu vrea sa-si dea consimtamantul ca renunta,noi dorind sa vindem apartamentul ca sa platim creditul,nu vrem sa ajungem sa ne execute silit.Va rog din suflet sa ma sfatuiti cum sa procedez!Cu stima,Daniela.
batrana oricum nu mai locuieste acolo,este mutata la un azil social, dar nu vrea sa renunte la uz viager ca sa se vanda casa.Ea inapoi nu se mai intoarce ca la 89 de ani.....Noi dorim sa scapam de credit,dar cum?????
pai poate gasiti un cumparator care accepta sa-l preia asa, avand in vedere ca batrana (scuze) nu mai locuieste acolo si ca n-o sa-l deranjeze.
poate mergeti impreuna cu cumparatorul la un avocat pe care sa-l aleaga el, sa-i platiti consultatia si sa-i explice la ce riscuri se expune, poate il convinge
sau poate aveti alta proprietate mai atractiva de vandut