Buna ziua,
In data de 28.10.2010 o golega de la servici s-a luat de mine pe motiv ca ma stramb in spatele ei,In urma unei discuti ea tot nu a inteles ca eu nu m am strambat la ea si a inceput sa tipe, sa ma jigneasca, sa ma ameninte ca o sa platesc scump,sa am grija ca o sa plec batuta acasa intr-o seara.Dupa program am mers la politie si am facut o sesizare.M-ar interesa sa stiu daca ea ar da in mine ce ar putea face politia????? o sa ia in calcul ca am facut o sesizare?????
Tin sa mentionez ca atunci cand m-a amenintat am avut martori.
1. Conţinutul legal:
“Fapta de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sancţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii. Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penela.”
Eu consider ca doua femei ,mature si cu oarecare doza de inteligenta,care au si acelasi loc de munca,pot sa se aseze la o masa ,sa discute si sa se impace,pentru ca este greu sa traiesti in tensiune niste ore la acelasi loc de munca,pentru ca semenea certuri se pot aplana cu diplomatie si tact si ca astfel se face economie si de bani si de timp.
Nu este normal sa se ajunga la escaladarea unui conflict copilaresc, pana la urma ,datorat unei strambaturi.
Am incercat sa-i explic,nu odata de" n" ori ca nu am absolut nimic cu ea,dar se pare ca ea ori nu vrea sa inteleaga ori tine neaparat sa se certe.Parerea mea, ca ea la 40 si ceva de ani ar trebui sa aibe mai multa minte ca mine care am 25.