Buna ziua
Am si eu o problema cu sora mea, acum 2 zile a fost prinsa in timp ce fura din cora. Am fost sa o ajut si mi s-a zis ca se depune plangere impotriva iei. Am inteles de la politie ca dosarul pleaca la parchet cam intr-o sapt. Se poate face ceva, ca sa nu ajunga dosarul la parchet, sa nu i se intocmeasca dosar penal. Si in cazul in care i se intocmeste dosar penal, o afecteaza cu ceva anume? Dc nu va mai comite nici o fapta, poate sa se reabiliteze?
Eu nu sunt avocat. Dar intreb si eu. Nu trebuia sa dea declaratia in prezenta unui avocat? Si... ( sugestie ) daca nu are antecedente penale, si prejudiciul a fost recuperat, dand dovada de buna credinta ulterior comiterii faptei, nu se inchide dosarul ca ramane fara obiect? Iar daca totusi se va ajunge la instanta nu poate solicita daca va fi cazul inlocuirea raspunderii penale cu o sanctiune cu caracter administrativ cum ar fi mustrarea ? ( facandu-se referire la art. 91 Cp coroborat cu art. 74 Cp) Ca e mica si ea. Ce spuneti ? :P
Cred ca la prima declaratie se referea doamna...
Oricum, nu stiu instanta sa dea mustrare, da' sa dea amenda administrativa, da.
Vorba ta, Gabriela, poate se opreste totul la procuror. :D
Pedeasa civila
georgelove
am o problema am furat o geaca de la munca
prejudiciu sa recuperatin valoare de 400 lei
proprietarul geci nu a facut plingere dar in schimb a facut firma de ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin
Firsteman
buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)