Va rog sa ma ajutati cu informatii privind documentatia necesara infiintarii unei agentii imobiliare. As dori sa stiu daca este suficient doar deschiderea unei firme sau trebuiesc urmate cursuri, obtinere de licenta sau atestat. Va multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspunsuri. Din ce stiu eu o agentie imobiliara se ocupa cu intermedierea vanzarii, cumpararii,inchirierii de apartamente,case,vile,terenuri,spatii comerciale precum si pregatirea documentatiei necesare autentificarii actelor de vinzare-cumparare.Daca gresesc va rog sa ma corectati.
cu privire la documentatia necesara clientilor nu stiam daca se ocupa, în ce măsură si daca sunt persoane specializate in acest sens
tot la fel nu am inteles pe cine reprezinta agentia in cazul unui contract de vanzare-cumparare; pe vanzator ? pe cumparator ?
intreb pentru ca intalnirile avute cu agenti imobiliari nici ei nu prea stiau; in ce sens ? aveau contract de intermediere cu clientul meu -cumparator- in baza caruia il reprezentau, iar, pe de alta parte nu doreau sa negocieze cu vanzatorul,ci , incercau sa ne bage un pret pe gat
nu am nimic cu agentii imobiliari, sunt constient de munca si raspunderea lor, dar..... fara un cod deontologic - daca altfel nu se poate- , multi nici nu stiu pe cine reprezinta sau ce atributii au
este si motivul pentru care intrebarea mea pare malitioasa
Intermediere
geogeorge
poate o agentie sa impuna printr-un contract de intermediere vanzatorului sa nu vanda apartamentul unei persoane neprezentate de agentie??mai ales,atat timp ... (vezi toată discuția)