avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aplicarea hotararilor judecatoresti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aplicarea hotararilor judecatoresti irevocabile-drepruri salariale

Am un titlu executoriu din 22oct. 2009,prin care am dreptul conform dispozitivului, la un spor de ''75%din salariul de baza ,laZI".Institutia la care lucrez,mi-a acordat acest spor la salariul de baza avut in luna dec 2009, dar in anul 2010 ,in urma legii 330/2009,salariul de baza mi-a fost modificat[sporul de vechime introdus...etc]dar nu am mai primit 75% din salar ci doar o ''suma in cuantum ''egala cu cea din decembrie 2009.De fapt au aplicat oug 1/2009, si mi-au redus astfel sporul sub 75%.Desi am sesizat institutia X-(in scris si am aratat ca ei nu pot schimba in mod unilateral hotararea judecatoreasca ,prin aplicarea oug1/2009 ,nu au inteles ,iar eu am pierdut tot anul acesta destui bani prin aplicarea incorecta a deciziei judecatoresti.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac si cum sa cer in instanta respectarea hotararii si recuperarea banilor.
Cel mai recent răspuns: erin.dan , utilizator 18:01, 29 Octombrie 2010
aveti o hotarare, apelati la un executor.
Am apelat la un executor judecatoresc, dar acesta se ocupa doar de recuperarea creantelor pana in ian 2010.Pe mine ma intereseaza daca pot sa determin institutia sa-mi aplice sporul in %,asa cum este in hotarare si nu cum au considerat,aplicand oug 1/2010.Cred ca numai prin instanta pot sa obtin acest lucru,dar nu stiu cum sa ma adresez instanteiAm incercatsa obtin pe art.281,o clarificare adispoitivului, dar mi s-a respins[dispozitivul este suficient de clar pentru mine, dar nu si pentru institutie!?]Am incercat si la ITM, dar mi-au spus ca nu le intra in atributii Ce fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 330 2009 si acordare spor periculozitate 50-100%din salariul de baza erin dan erin dan Am o horarare judecatoreasca irevocabila prin care beneficiez de un spor de 75% din salariul de baza la zi ,din 22 oct 2009. Odata cu aplicarea legii 330 2009, ... (vezi toată discuția)
Salarizare 01 ian. 2010 IORDANA IORDANA Buna ziua din nou. Am citit si rascitit L 330/2009 si nu mai inteleg nimic. Incepand cu o1 ian 2010, noul salariu de baza va fi salariul avut in dec.2009 la ... (vezi toată discuția)
Sporul de calculator in invatamant Mariana2010 Mariana2010 Buna ziua...sunt profesoara de informatica...Am inteles ca din aceasta luna nu se mai acorda sporul de calculator...am fost informati intr-un consiliu ... (vezi toată discuția)