avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ordonanta de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ordonanta de plata

firma X a achizitionat marfauri de la firma Y. facturile nu au fost semnate de primire , ci doar stampilate. in mod abuziv proprietarul spatiului mi-a blocat activitatea firmei, nemaiputand astfel sa-mi desfasor activitatea. furnizorul Y m-a dat in judecaa pt plata facturilor. pot demonstra ca acea creanta nu este certa, lichida si exigibila in conditiile in care am semnat un angajament de plata ? sau ma pot lega de faptul ca mi s-a blocat activitatea si sa chem proprietarul spatiului in garantie pt a plati el facturile ?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 13:15, 29 Octombrie 2010
Daca intre firma x si y s-a incheiat un contract , (sau act aditional ) care stipuleaza ca platafacturilor se va face intr-un termen de .... sau la data de....., de la predarea primirea marfurilor , creanta nu este exigibila cata vreme nu s-a implinit termenul . Numai facturile , fara existenta unui contract , nu atesta o creanta certa . Actiunea in instanta se face in acest caz pe procesura dreptului comun . Daca atisemnat un angajament de plata , aacela este un contract , caz in care , la implinirea termenului sunteti bun de plata (prin procedura somatiei de plata ) .
Nu puteti invoca problemele cu proprietarul , eventual dupa ce platiti facturile scadente , va putetii indrepta cu actiune impotriva proprietarului pentru daune-interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura - accept, scadenta magyari magyari Firma X a livrat catre firma Y regulat produse. Comenzile s-au facut telefonic, dupa care bunurile au fost livrate. Facturile au fost emise de catre vanzator, ... (vezi toată discuția)
Cerere de insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X Srl are o datoria de 42.700 Ron la un furnizor Y Srl scadente de mai mult de 30 zile. Societatea X srl a propus la furnizorul 2 solutii: 1. sa ... (vezi toată discuția)
Contract v-c av.T.M. av.T.M. Buna. Caut ajutor in urmatoarea speta. X - SRL ii vinde lui Y - PFA cu contract de v-c semnate de ambele parti si de martori semnatari anumite aparate de ... (vezi toată discuția)