avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune acceptata....poate vinde unul fara celalalt?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune acceptata....poate vinde unul fara celalalt?

Acum 6 ani unul dintre parinti a decedat.S-a facut succesiunea,au trecut anii iar acum una dintre cele 2 surori (ambele locuiesc in Italia) ma suna si-mi zice ca mama supravetuitoare vrea sa ne faca o surpriza.
Adica sa vanda propritatile mentionate in succesiune.
Este posibil asa ceva?Fara acordul celorlanti?
Poate sa vanda cota ei indiviza, nu si pe ale voastre.
Depinde daca s-a facut iesirea din indiviziune... Nu se prea vand, in practica, cote dintr-o mostenire, caci cumparatorul nu stie clar ce anume va pica in partea lui...
Ati facut impartirea bunurilor la notariat? Sau numai ati dezbatut mostenirea si gata?
Draga mea, tu pleci de la prezumtia ca vanzatorul stie ce vinde si cumparatorul stie ce cumpara. Practica ne-omoara...
Emirac40 a scris:
Adica sa vanda propritatile mentionate in succesiune.
Este posibil asa ceva?Fara acordul celorlanti?

Nu fac o presupunere, asa am inteles eu prin interpretare logica.... anume ca mama vrea sa vanda bunurile decadatului, fara a specifica ce bun anume, insa bunuri individualizate...
Daca am inteles gresit, poate oricand reveni autorul topicului...
Practica ne spune, inainte sa ne omoare, ca oamenii simpli nu prea inteleg ce inseamna vanzarea unei cote indivize si nici nu prea urmaresc, decat rar, acest lucru.
In lipsa unor informatii clare complete...
Mai clar:
Cele 2 surori sunt plecate din tara....eu locuiesc in Constanta.
Bunurile despre care facem vorbire se afla in Buzau,impreuna cu sotia mostenitoare.
Nu am cum sa aflu de la ea ceea ce se intampla real (este mama vitrega)dar:

La trei luni dupa decesul tatalui am apelat la un notar din Buzau pentru acceptarea succesiunii,fiindu-ne intocmite tuturor acte pe cotele din bunurile apartinand tatalui.

Asa a ramas situatia pana acum.
Cand una dintre surori ma suna si-mi spune ca mama doreste sa vanda,ca are o solutie si ca va pleca si ea in Italia la cealalta sora(copilul ei natural).

Nu vreu sa intru in detalii pentru a nu deveni confuz.
Sa inteleg ca poate sa-si vanda partea ei?

Alte discuții în legătură

Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza mostenire-multumesc cristeo cristeo Buna ziua.As dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Mama mea are o cota de 1/2 din mostenirea de la parintii sai, adica 1/2 din teren 500 m si locuinta ... (vezi toată discuția)
Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)