avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune acceptata....poate vinde unul fara celalalt?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune acceptata....poate vinde unul fara celalalt?

Acum 6 ani unul dintre parinti a decedat.S-a facut succesiunea,au trecut anii iar acum una dintre cele 2 surori (ambele locuiesc in Italia) ma suna si-mi zice ca mama supravetuitoare vrea sa ne faca o surpriza.
Adica sa vanda propritatile mentionate in succesiune.
Este posibil asa ceva?Fara acordul celorlanti?
Asa cum ti-a spus mai sus si andreea, poate vinde cota ei indiviza.
Multumesc ptr timpul acordat.
Daca se va intampla asta nu va fi o situatie placuta pentru nimeni. Veti fi in indiviziune voi cu noul proprietar, veti face partaj cu el si cine stie ce anume va capata, cum spunea si Avlil. Cam complicat si nesigur pentru cumparator.
Va mai spun o observatie din practica, sper sa nu fie cazul dv.
Cand un client imi spune ca gaseste o solutie, nu-l intreb niciodata: asta? Caci solutia legala la care ma pot gandi eu nu este musai solutia... umana la care se poate gandi el. Am neplacuta misiune de a le spune uneori ca e ilegal si ei imi spun: Da' de ce?
Din pacate, pentru ca eu nu inteleg faptul ca ei sunt cinstiti si corecti chiar daca procedeaza ilegal, unii renunta la mine. Si merg asa mai departe, chiar daca le spun ca pe termen lung asta ar putea sa fie nu o rezolvare, ci o complicare...
Astfel ca, atunci cand cineva crede ca a gasit piatra filosofala, interesati-va care e aceasta in viziunea lui, caci daca in viziunea noastra, aici, nimic nu s-ar schimba in ceea ce va priveste vanzarea acestei cote de catre mama... :D uneori, :( in practica, :O nu se stie! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza mostenire-multumesc cristeo cristeo Buna ziua.As dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Mama mea are o cota de 1/2 din mostenirea de la parintii sai, adica 1/2 din teren 500 m si locuinta ... (vezi toată discuția)
Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)