avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... transcriere certificat de casatorie in limba romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

transcriere certificat de casatorie in limba romana

daca un certificat de casatorie obtinut de la autoritati britanice este transcris in limba romana inseamna ca legea aplicabila e cea romana?
Daca nu as transcrie acest certificat inseamna ca legea aplicabila e cea britanica?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 00:46, 30 Octombrie 2010
Jurisdictia si legea aplicabila in cazul divortului sunt stabilite in functie de anumite criterii conform actelor normative direct aplicabile in sistemele de drept nationale din tarile membre UE.
Detalii: [ link extern ] /
L.C.
in materie de divort ??
legea aplicabila este legea statului in care a avut loc oficializarea casatoriei . asta in linii mari .........
actele de tare civila, intocmite de autoritatile straine, au putere doveditoare in tara, numai daca au fost inscrise sau transcrise, in registrele de stare civila romane.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate primavera1234 primavera1234 Cum se procedeaza in cazul divortului intre 2 romani cu domiciliul in strainatate si casatoria incheiata intr-un stat al UE? (vezi toată discuția)
Act de divort din sua ArachelianA ArachelianA Fiica mea s-a casatorit in Romania cu un cetatean roman.Dupa casatorie au plecat in SUA unde au divortat si li s-a eliberat un act de divort .In momentul de ... (vezi toată discuția)
Ce risti daca ai fost casatorit in strainatate, apoi divortat, fara sa fi declarat vreunul din aceste aspecte in romania, in momentul recasatoririi ? Tomorrow Tomorrow Am fost casatorita in Uk, dupa cateva luni sotul m-a parasit, in consecinta, nu am mai declarat casatoria la autoritatile romane. Acum sunt divortata. Nici ... (vezi toată discuția)