avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... act de divort din SUA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

act de divort din SUA

Fiica mea s-a casatorit in Romania cu un cetatean roman.Dupa casatorie au plecat in SUA unde au divortat si li s-a eliberat un act de divort .In momentul de fata are nevoie de actul de divort la tribunalul din Constanta dar nu ii este acceptat pe motiv ca nu este finalizat deoarece actul are un punct care prevede ca:
* judecatoria pastreaza jurisdictia asupra litigiilor neterminate* la care nu este scris nimic.Fiica mea a fost la judecatoria din SUA si a cerut lamuriri dar i s-a spus ca acela este un act final si nu au ce sa ii mai dea.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a rezolva aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:07, 12 Martie 2018
Actele de stare civilă ale cetăţenilor români, întocmite de autorităţile străine, au putere doveditoare în ţară numai dacă sunt înscrise sau transcrise în registrele de stare civilă române. Prin urmare, trebuie ceruta transcrierea actului de divort la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau la primăria unităţii administrativ teritoriale în a cărei rază domiciliază persoana in cauza.
Trebuie recunoscută hotararea de statul român.
Are calea instanței.
Dacă nu cunoaște legea aplicabilă, conform legii, poate apela la avocat având deschisa calea la justiție.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de divort din sua ArachelianA ArachelianA Fiica mea s-a casatorit in Romania cu un cetatean roman.Dupa casatorie au plecat in SUA unde au divortat si li s-a eliberat un act de divort .In momentul de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor - divort viviana15 viviana15 Sunt casatorita cu roman dar el fiind cetatean american. Casatoria a avut loc in America in 2007. Avem un copil impreuna de 2 ani, care este cu mine. Eu in ... (vezi toată discuția)
Ce risti daca ai fost casatorit in strainatate, apoi divortat, fara sa fi declarat vreunul din aceste aspecte in romania, in momentul recasatoririi ? Tomorrow Tomorrow Am fost casatorita in Uk, dupa cateva luni sotul m-a parasit, in consecinta, nu am mai declarat casatoria la autoritatile romane. Acum sunt divortata. Nici ... (vezi toată discuția)