avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare

nu stiu daca e buna sectiunea, dar ajutati-ma cu un raspuns. Cui ma adresez daca vreau sa gasesc o hotarare din 1994 de la judecatorie(eu nu o mai gases). sa depun o cerere de eliberare a unui duplicat din arhiva, sau cum fac?poate gasesc si pe net ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:58, 29 Octombrie 2010
Puteti solicita un duplicat de pe acea hotarare.
Pe net, nu stiu ce sa va spun.Incercati...
Puteti solicita o copie xerox a hotararii de la mapa de sentinte si apoi o legalizati.
Cererea pentru xerocopierea hotararii o adresati instantei care a pronuntat-o, urmata apoi la aceeasi instanta de cererea pentru legalizarea acesteia.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
dar cum fac sa nu imi mai apara in cazieru judiciar(dosar penal art 180 loviri alte violente). din 1994 nu se sterge, sau se reabiliteaza ceva?
Daca in cazier va apare totusi o pedeapsa pentru care a intervenit reabilitarea de drept ( nu ati dat nici un fel de relatii cu privire la aceasta), este necesara promovarea unei actiuni pe rolul instantei avand ca obiect" constatarea intervenirii reabilitarii de drept ".
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
@simonette12 multumesc frumos pentru onoarea de a fi invitata la aceasta discutie.:)

@negrila daca ati fost condamnat la pedeapsa amenzii sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an, si daca in decurs de 3 ani, nu ati mai savarsit nici o alta infractiune, teoretic, reabilitarea ar fi trebuit sa se faca de drept (art.134 alin.1 C.pen.).

Practic, daca acest lucru nu s-a intamplat, puteti solicita reabilitarea judecatoreasca conf. art.135 C.pen., introducand o cerere in acest sens, la instanta judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Juridic marili42 marili42 in anul 1995 am facut o prostie si mi-a dat 1 an si 3luni cu suspendare , de atunci sant curat , daca scot cazierul e curat sau trebuie sa fac reabilitarea (vezi toată discuția)
Reabilitare ContSters76364 ContSters76364 Buna seara, a-si dori sa stiu cum pot face reabilitarea cazierului ?? In anul 1992 am savarsit o infractiune ,fiind condamnat la un an cu suspendare.Acum ... (vezi toată discuția)
Amenda penala - reabilitare Voiculescu Marius Voiculescu Marius un prietne a fost prin in 2009 vara permis si in 2010 a primit amenda penala ca si pedeapsa ii mai apare in cazier acuma ??? (vezi toată discuția)