nu stiu daca e buna sectiunea, dar ajutati-ma cu un raspuns. Cui ma adresez daca vreau sa gasesc o hotarare din 1994 de la judecatorie(eu nu o mai gases). sa depun o cerere de eliberare a unui duplicat din arhiva, sau cum fac?poate gasesc si pe net ?
Puteti solicita o copie xerox a hotararii de la mapa de sentinte si apoi o legalizati.
Cererea pentru xerocopierea hotararii o adresati instantei care a pronuntat-o, urmata apoi la aceeasi instanta de cererea pentru legalizarea acesteia.
Daca in cazier va apare totusi o pedeapsa pentru care a intervenit reabilitarea de drept ( nu ati dat nici un fel de relatii cu privire la aceasta), este necesara promovarea unei actiuni pe rolul instantei avand ca obiect" constatarea intervenirii reabilitarii de drept ".
@simonette12 multumesc frumos pentru onoarea de a fi invitata la aceasta discutie.:)
@negrila daca ati fost condamnat la pedeapsa amenzii sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an, si daca in decurs de 3 ani, nu ati mai savarsit nici o alta infractiune, teoretic, reabilitarea ar fi trebuit sa se faca de drept (art.134 alin.1 C.pen.).
Practic, daca acest lucru nu s-a intamplat, puteti solicita reabilitarea judecatoreasca conf. art.135 C.pen., introducand o cerere in acest sens, la instanta judecatoreasca.
Juridic
marili42
in anul 1995 am facut o prostie si mi-a dat 1 an si 3luni cu suspendare , de atunci sant curat , daca scot cazierul e curat sau trebuie sa fac reabilitarea (vezi toată discuția)
Reabilitare
ContSters76364
Buna seara, a-si dori sa stiu cum pot face reabilitarea cazierului ??
In anul 1992 am savarsit o infractiune ,fiind condamnat la un an cu suspendare.Acum ... (vezi toată discuția)