avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

Buna seara, a-si dori sa stiu cum pot face reabilitarea cazierului ??
In anul 1992 am savarsit o infractiune ,fiind condamnat la un an cu suspendare.Acum problema este ca nu mai am nici un act in urma careia sa dovedesc de fapta comisa,pt a cere reabilitarea la judecatorie.
Ce pot si cum pot face sa obtin reabilitarea?Si ce acte sunt necesare si care sunt taxele ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 22:32, 17 Noiembrie 2010
Ati solicitat eliberarea unui cazier?
Este necesara promovarea unei cereri de constatare a intervenirii reabilitarii de drept, numai daca aceasta pedeapsa mai figureaza in cazier, pentru ca in cazul dvs. reabilitarea de drept trebuia sa intervina dupa 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, bineinteles cu conditia ca in termenul de incercare sa nu fi savarsit o alta infractiune.
Contactati avocat pentru ca aveti nevoie de hotararea de condamnare legalizata, iar daca ati uzat si de caile de atac va trebuiesc si acelea legalizate.
Mai aveti nevoie de dovezile privind plata cheltuielilor judiciare catre stat si a achitarii depagubirilor catre partile civile daca au existat.
Angajati avocat, dar dupa eliberarea unui cazier pentru ca ,daca pedeapsa exista in cazier, aveti acolo nr. hotararii in baza careia ati fost condamnat si aceasta se poate elibera de la mapa de hotarari a instantei respective.
Ati solicitat recent un certificat de cazier judiciar si mai apare condamnarea? pt ca teoretic trebuia sa fiti reabilitat de drept.

Solicitati acum un cazier, vedeti ce scrie pe el si daca este inscrisa fapta, trebuie sa solicitati instantei reabilitarea. Procedura intreaga o gasiti la art. 494-503 Cod proc. pen.
In cerere trebuie sa se mentioneze:
- adresa condamnatului;
- condamnarea pt care se cere reabilitarea si fapta pt care a fost pronuntata;
- localitatile unde condamnatul a locuit si locurile de munca pe tot intervalul de timp de la executarea pedepsei si pana la introducerea cererii;
- temeiurile cererii;
- indicatii utile pt identificarea dosarului si orice alte date pt solutionarea cererii.

Succes!
Da, cel mai bine trebuie sa angajati un avocat. Nu ati dat detalii fata de conduita dvs dupa condamnare.
In principiu ar fi trebuit sa opereze reabilitarea de drept.
Avocatul dvs va face demersurile pentru obtinerea cazierului judiciar si eventual, daca este cazul, pentru demararea procedurilor.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare negrila negrila nu stiu daca e buna sectiunea, dar ajutati-ma cu un raspuns. Cui ma adresez daca vreau sa gasesc o hotarare din 1994 de la judecatorie(eu nu o mai gases). sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea cazierului nicusor75 nicusor75 care sant pasi de facut pentru ami reabilita amenda penala din 97 unde trebuie sa ma adresez stiu ca la judecatorie dar la ce judecator si inca ceva eu am ... (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen cosminn3l cosminn3l Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare... Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)