avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am vreo sansa daca fac recurs?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am vreo sansa daca fac recurs?

Buna stimabililor.

Am o mare rugaminte pentru cunoscatorii in cauza.Mi s-a suspendat permisul pentru 30 de zile din cauza ca intr- o noapte am depasit o masina la o trecere de cale ferata(necirculata de tren de ani de zile)insa semnalizata.Din nefericire mai in spate fiind noapte nu am observat masina de politie care trecea intamplator pe acolo .M-a oprit si m-a sanctionat desi politistul nu era in control trafic nu avea nici acte nimic la el(reavointa in cea mai pura forma) m-a chemat la sediul politiei sa-mi intocmesca procesul verbal.Am facut contestatie sustinand ca in fata mea masina a franat brusc si de aceea am depasit o pe calea ferata.Au fost audiati un martor al meu(care m-a sustinut) si cel cu masina din fata(care a sustinut politia) si totusi am pierdut.Am vreo sansa daca fac recurs?

Va multumesc mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:10, 30 Octombrie 2010
nu inteleg de ce recurs?
s-a judecat deja la fond?
Contestatia ati facut-o la Jdecatorie...presupun.Daca a fost solutionata speta...atunci asteptati 30 de zile.Daca nu ati depus contestatie la judecatorie atunci aveti timp sa contestati!!
Toata treaba s-a intamplat in februarie si da s-a judecat in fond la 16 septembrie si am primit decizia ieri 28 octombrie(LOST#-o) si am timp sa fac recurs.Intrebarea e daca am sansa la recurs?Ce mai pot zice ?Sa imi iau un avocat?
lupalb13 a scris:

Contestatia ati facut-o la Jdecatorie...presupun.Daca a fost solutionata speta...atunci asteptati 30 de zile.Daca nu ati depus contestatie la judecatorie atunci aveti timp sa contestati!!

A formulat contestatie dle.consilier si doreste sa afle ce sanse ar avea in recurs.
In termen de 15 zile de la primirea comunicarii sentintei la domiciliu aveti termen sa depuneti recursul la hotarea instantei de fond.
In masura in care instanta la pronuntarea primei hotarari nu a respectat legalitatea,iar hotararea acesteia este netemeinica vi se va admite recursul
Consultati,daca aveti posibilitati, un avocat care in urma consultarii dosarului va va va spune care sunt sansele dvs si care va poate sustine interesle intr-un eventual recurs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere abuziva permis pentru depasire pe linie "continua" PetreMBota PetreMBota Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o presupusa manevra de depasire pe linie continua, fapta pe care nu o recunosc, manevra de depasire ... (vezi toată discuția)
As dori o lamurire cum pot face o cotestatie scurtu cecilia scurtu cecilia buna ziua sotului meu i-a fost retinut permisul de coducere pt ca in timp ce pleca intr-o cursa mentionez ca este sofer profesionist,noaptea a vrut sa ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis (depasire "neregulamentara") sevraj929 sevraj929 buna seara, mi-a fost suspendat permisul in urmatoarele imprejurari: m-am angajat in depasirea a doua vehicule deodata perfect regulamentar (pe linie ... (vezi toată discuția)