avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... as dori o lamurire cum pot face o cotestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

as dori o lamurire cum pot face o cotestatie

buna ziua sotului meu i-a fost retinut permisul de coducere pt ca in timp ce pleca intr-o cursa mentionez ca este sofer profesionist,noaptea a vrut sa depaseasca un logan,asigurandu-se pentru depasire,soferul loganului s-a intimidat si i-a franat in fata,iar sotul a trecut pe partea stanga pentru a-l depasi evitand impactul.dupa ce l-a depasit a fost oprit de politie si amendat ,deasemenea suspendat permisul pe motiv ca politia vroia sa-l depaseasca pe sotul meu,mentionez ca sotul s-a asigurat inainte de depasire si in spatele lui nu era nicio masina.apoi i-a fost suspendat permisul pentru inca 30 zile pe motiv ca nu a respectat indicatiile agentului de a ramane in masina dar sotul s-a dat jos pentru a fuma neadresandu-se cu nimic agentului.intrebarea mea este poate face contestatie impotriva procesului verbal?martorul a semnat procesul verbalsi a plecat inainte ca sotul sa semneze si el procesul si a scris ca masina de politie il depasea pe el in timp ce sotul a inceput manevra de depasire.Ma puteti ajuta cu un model de contestatie?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:24, 11 Martie 2018
Bună seara,

Nu puteți face dvs plângere contravențională, soțul o poate face în 15 zile de la comunicarea procesului-verbal. Baza legală e art 31 și următoarele din OG 2/2001.

[ link extern ]

Art. 31 OG 2.2001
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
Gasiti mai multe modele de plingere contraventionala, la o simpla cautare pe internet. Unul dintre ele :
[ link extern ] /
Problema sotului dvs. nu cred ca e modelul de plingere, ci modul de completare si de dovedire a ceea ce va sustine, mai ales ca exista si martor al evenimentului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depășire ilegală Serbanrazvan1976 Serbanrazvan1976 Am inițiat manevra de depășire pe linia discontinua, aveam in fața o mașină mică si un camion, am depășit masina mică și cand sa intru in spatele ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru 30 de zile - abuz al politiei syca_m syca_m Buna ziua, Astazi, pentru prima data in viata mea am fost oprit de un echipaj de politie (1 singur motociclist), dinspre Sibiu spre Deva. Politistul ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rutiera + permis suspendat xyz1 xyz1 Astazi am depasit un logan de politie inafara localitatii, acesta circula cu 65-70kmh iar limita era 90kmh. Dupa 500m a venit dupa mine cu girofarele si mi-a ... (vezi toată discuția)