avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

pot sa invoc in instanta uzucapiunea de la 10 la 20 de ani pe un teren (20 ari) care a fost dat in proprietate prin titlu unei persoane(in prezent decedata) care, in anul 1960 la donat fiicei, fiica care la rindul ei, in anul 1986 l-a donat fiicei sale(nepoata celui din titlu), si ginerlui, doar ca la cartea funciara apare doar donatia pe casa si proprietar statul roman pe suprafata de teren de 135 mp.
titlul de proprietate nu a fost intabulat in cf
multumesc!
Cel mai recent răspuns: dan2000 , utilizator 20:58, 30 Octombrie 2010
Donatia din 1986 nu poate fi valabila decat pt casa si lotul ajutator 2.5 ari.. Restul suprafetei de teren potrivit decretului ... trece in favoarea statului , cum spuneti si dvs. Prin urmare , cu toate ca terenul a ramas probabil in posesia dvs. nu ati mai fost proprietar din acel moment , iar doantia respectiva isi produce efectele numai cu privire la casa si cei 2.5 ari teren

Din acest motiv MS era indreptatit sa ceara terenul potrivit Legii 18 , deoarece din propietatea lui a trecut la stat prin efectul decretului respectiv.. (ma scuzati nu-mi aduc aminte numarul )
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
să înţeleg că singura solutie ar fi doar succesiunea, nu contează intenţia celor doi care au donat, respectiv MS a donat terenul in 1960 fiicei CI, iar in 1986 CI a donat terenul si a notat o casa in Cartea Funciară, dar sub imperiul regimului comunist terenul a trecut în proprietatea statului. Din acel moment şi până în prezent atât terenul cât şi casa o folosesc CL(nepoata lui MS) cu soţul.
problema este că nu ştiu dacă se poate face succesiunea după MS şi în acelaşi timp CI să renunţe la moştenire în favoarea fiicei CL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafete suprapuse,tp si cf 1Adriana 1Adriana Mama vinde casa si 800 mp (din totalul de 2000mp),uneia dintre fiice in 1970.Cand se emite TP in 1997,suprafata apare nemodificata in intravilan,adica ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)