Subiecte doi batrani de 83 ani el si 78 sotia, au impreuna 8 copiii.In iunie 2010 fac un act de donatie celui mai mic dintre fii, in speta cel care la momentul actual locuieste cu ei.Dupa scurt timp, acestia au un accident rutier in care tatal a avut consecinte destul de grave, suportand doua operatii la cap.La ora actuala este imobilizat la pat si semiconstient (se misca , se poate ridica din pat dar nu poate face mai mult decat sa manance singur).La notariat s au precizat urmatoarele:,,actul de donatie este irevocabil deoarece domnul nu este in deplinatatea facultatilor mintale pentru a-l strica iar in cazul mortii unuia dintre soti celalalt nu-l mai poate desface.Deci intrebare este: se poate anula donatia de cineva (de sotie sau de catre fratii donatarului) avand in vedere ca domnul nu-si va mai reveni mental niciodata ?
Donatia este irevocabila.Dupa decesul donatorului succesibilii rezevatari pot solicita raportul liberalitatilor iar in cazul incalcarii rezervei , si reductiunea donatiei la cotitatea disponibila.
Act donatie
ContSters111875
Buna seara
Am si eu o problema legata de un act de donatie.
Eu si sotul meu ne am casatorit in urma cu 7 ani ,iar dupa 2 ani soacra mea i,a donat sotului ... (vezi toată discuția)