avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cota indiviza

- daca in certificatul de mostenitor sunt trecute si imobil casa, si teren intravilan, si teren extravilan, pot vinde cota mea de 1/3 doar din terenurile extravilane?

- pot vinde unuia dintre coproprietari sau trebuie amandorura, cota mea de 1/3 teren extravilan din certificatul de mostenitor?

-daca vand cota si in viitor vor mai fi gasite terenuri extravilane care au fost in proprietatea defunctului, eu nu voi mai avea dreptul la ele?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:10, 30 Octombrie 2010
Da, puteti instraina doar cota dvs. indiviza, insa nu intreg terenul.
Avand calitatea de succesor, sigur ca veti avea dreptul , alaturi de comostenitori la bunurile ce se va dovedi ca au apartinut defunctului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren fara dezbatere succesiune razvanboss razvanboss Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate vin un teren extravilan de 1000 mp - vie, daca nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma defunctului au ramas 2 ... (vezi toată discuția)
Certificat de calitate mostenitor Linel Linel Buna ziua doresc o informatie pentru certificatul de calitate mostenitor, ce rol are acesta si daca pot pune in vanzare un teren de exemplu cu acest ... (vezi toată discuția)
Tranzactie pe un bun care nu se afla in posesia decedatului carsteaverginica carsteaverginica buna seara . daca se incheie o tranzactie care cuprinde un bun nedobandit de defunct dar caruia i se stie cota din acel bun ( CF de mostenitor al defunctului ... (vezi toată discuția)