In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. Strada pe care ma aflam eu dorind sa virez spre stanga era mai ingusta decat cea pe care trebuia sa intru, vizibilitate fiind foarte redusa datorita autoturismelor parcate pana in coltul intersectiei, am fost nevoit sa intru in intersectie pana imi permitea vizibilitatea... din partea stanga in acel moment trecuse o duba a politiei ce a avut suficient spatiu pentru a trece dupa care un autoturism VW Polo m-a agatat intr-un mod ciudat de partea dreapta a masinii mele venind tot din stanga. Datorita acestui impact una din persoanele aflate in masina s-a lovit la cap, sangerand iar soferita in varsta de 71 de ani acuza durere in piept. S-a facut constatarea de catre agenti, masuratori si poze, apoi am fost dus la spital pentru recoltare de sange. Dupa ce au intocmit acel raport m-au gasit pe mine vinovat de vatamare din culpa pe fondul neacordarii de prioritate deoarece doamna ce conducea autoturismul a fost diagnosticata cu fractura de stern.
* accident intr-o intersectie nedirijata
* eu incadrat sa virez spre stanga
* autoturismul a venit din stanga si m-a agatat in partea dreapta a autoturismului meu cu partea dreapta (aripa/portiera)
* eu acuzat de neacordare de prioritate pentru ca agentul constatator a considerat acea straduta cale de acces si de vatamare din culpa deoarece soferita acelui autoturim a fost diagnosticata cu fractura de stern si i s-a eliberat certificat medicolegal cu 24 zile ingrijiri medicale
* deasemeni victima avea expirat ITP-ul cu 2 luni inainte de producerea accidentului
- dupa 3 luni nu s-a rezolvat nimic, cazul fiind in cerceta, eu fara autoturism si permis, si cu presiuni din partea doamnei pentru despagubiri materiale.
Ce sanse am sa termin povestea in favoarea mea?
M-am agatat si de cateva articole in favoarea mea... Articolul 10
(1) Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, precum si a celor neasigurate pentru raspundere civila pentru caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie.
Articolul 31
Participantii la trafic trebuie sa respecte regulile de circulatie, semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier, precum si semnificatia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutiera, în urmatoarea ordine de prioritate:
g) regulile de circulatie
Articolul 55
Intersectiile sunt:
a) cu circulatie nedirijata;
Articolul 56
La apropierea de o intersectie conducatorul de vehicul trebuie sa circule cu o viteza care sa îi permita oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participantilor la trafic care au acest drept.
Articolul 57
(1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.
Articolul 59
(2) În intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stânga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta.
si din regulament
Art. 123. - Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor, in urmatoarele situatii:
a) la trecerea prin intersectiile cu circulatie nedirijata;
Eu aveam intentia de a vira spre stanga... intr-o intersectie nedirijata in localitate printre blocuri ce anume stabileste categoria drumului principal/secundar? nu e drum national sau european... ci doar 2 strazi una mai ingusta ca cealalta.
Am apelat la un avocat. Sunt cam dezamagit de ce mi-a spus in legatura cu cazul.
Din primele documente mi-a zis ca reiese clar vinovatia mea, aceeasi chestie cu CALEA DE ACCES, apoi certificatul medicolegal de 24 zile care nu prea mai are sanse a fi contestat dupa 3 luni de la eliberare, amenda contraventionala si anularea permisului... mi se par ciudate si exagerate toate aceste argumente avand in vedere ca accidentul a fost minor...
Introduceti in cauza si Primaria care avea obligatia sa semnalizeze corespunzator intersectia (cu avizul Politiei).Accidentul s-a produs din cauza lipsei semnalizarii intersectiei.
Accident auto
elmi1
Buna ziua,
Acum 3 zile am fost implicat intr-un accident rutier, accidentul s-a petrecut intr-un cartier rezidential, iar in acel cartier nu existau semne ... (vezi toată discuția)