avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... teste
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

teste

Buna,
am o intrebare pentru cei care se pregatesc sau care au trecut deja examenul la inm: ce parere au despre grilele din culegerea Veronicai Stoica.
multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandra_gav , utilizator 12:58, 2 Noiembrie 2010
Eu am facut grile din Voineag si o culegere scrisa de Raducan,Hotca,Damaschin,Nita si Mihai.
Cea din urma culegere mi s-a parut cam slaba,daca o pot numi asa.Are multe greseli si destul de grave,te poate induce in eroare.
Voineag mi s-a parut cel mai ok,pune niste intrebari destul de complexe.
alexandra_gav a scris:

Eu am facut grile din Voineag si o culegere scrisa de Raducan,Hotca,Damaschin,Nita si Mihai.
Cea din urma culegere mi s-a parut cam slaba,daca o pot numi asa.Are multe greseli si destul de grave,te poate induce in eroare.
Voineag mi s-a parut cel mai ok,pune niste intrebari destul de complexe.

Te referi la culegerea de Raducan aparuta in 2010? Pt ca mie mi s-a parut f buna culegerea asta, mult mai buna decat Voineag. Nu stiu ce greseli zici tu ca ai gasit, am facut pana acum toate grilele de la obligatii si nu am gasit nici o greseala, ba mai mult fiecare grila isi gaseste raspunsul in tratate.

Voineag in schimb mi se pare o culegere pt incepatori, nu mi se pare buna in vederea pregatirii pt INM. Are niste intrebari relativ simple si nu face legatura intre institutiile de drept.
In schimb, culegerea de Raducan mi s-a parut mai antrenanta, cu intrebari mai pe stilul INM.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
xyzt, utilizator
Buna,
va multumesc mult pentru raspunsuri. Am lansat intrebarea pentru ca in culegerea mentionata (Veronica Stoica & friends) am gasit cateva greseli, motiv pentru care am abandonat-o; la acest moment nu am nevoie de confuzii...Spor !
Culegera lui Raducan&friends de la editura Hamangiu,2010.Eu am facut toate grilele de la penal si am gasit multe intrebari gresite,mai bine zis,raspunsuri gresite.Sunt intrebari care reproduc practic textul de lege,problema este insa ca,textul de lege este copiat gresit.Plus ca am gasit si intrebari,la partea speciala,ale caror raspunsuri sunt complet diferite de practica.La civil nu am facut,recunosc,nu stiu daca are la fel de multe lacune.
E adevarat ca si Voineag are unele pareri diferite(el considera smulgerea unui lantic de la gatul unei persoane,furt.Eu o calific talharie.Si la fel si practica.)si majoritatea grilelor sunt usoare pentru INM,dar are si intrebari(putine)care iti pot da batai de cap.Drept urmare,ma axez pe grilele date anii trecuti la INM,grile date la licenta si culegerile despre care am discutat,in masura in care nu dau nastere la confuzii in mintea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sinteze , teste grila rachel rachel m-ar interesa daca ar putea cineva sa posteze numele cartilor de sinteza, precum si a unor culegerei de teste grila in vederea pregatirii ptr admiterea in ... (vezi toată discuția)
Carti cu grile pentru admitere inm alexdante alexdante am urmatoarea intrebare: exista carti care sa contina exemple de grile ce se vor da la examenul inm din toamna ? aveti idee mai exista si alte grile in afara ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)