avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inselat de mama si sora mea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inselat de mama si sora mea

mama si sora mea detin o casa si un teren de 500mp in indiviziune .eu am detinut un apartament proprietate .mi-au propus sa-mi vind apartamentul si sa construiesc o casa pe terenul lor ceea ce am si facut .mentionez ca am mers pe incredere si nu am facut actele pe teren innainte de a incepe constructia .acum , casa fiind ridicata nu vor sa-mi mai faca acte pe teren .deci se considera ca e casa lor . cum as putea sa intru in posesia terenului ? mentionez ca am martori ca am construit cu acordul lor.
Cel mai recent răspuns: uta_labes , utilizator 19:44, 2 Noiembrie 2010
In primul rand vreau sa va multumesc f. mult ptr. raspunsuri. Nu credeam ca o sa fiu bagat in seama . pot sa spun ca acum sant un pic mai linistit . da , au vrut sa vanda casa construita de mine in perioada cand traia si tata dar norocul meu a fost ca am aflat cui voiau sa vanda .am luat legatura cu persoana care voia sa cumpere ,i-am explicat ca e casa mea si a fost intelegatoare si a renuntat .a trebuit sa-i innapoiez eu banii care-i daduse avans mamei si surorii mele .a fost destul de greu avand in vedere ca eu locuiesc in spania .Totul am rezolvat prin telefoane . Problema mai mare ar mai fi ,sora si cumnatul meu doresc ca partea lor de teren sa fie unde am eu casa . Daca ,mama , i-mi vinde partea ei inseamna sa raman in indiviziune cu sora mea . Daca sora mea , insista ca vrea terenul pe care se afla casa mea ? Stiu toti vecinii ca eu am facut constructia .facturi ptr. materiale f. putine .dar am f. multi martori chiar si oamenii care au muncit la casa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietati legale sau nu , vanzare legala sau nu , ctn.mariana ctn.mariana Buna ziua, Am o mare problema legata de mostenirea mamei mele daca pot sa o numesc mostenire . Mama mea a avut inca 4 frati, dintre care numai ea si o ... (vezi toată discuția)
Sfat succesiune marycrys007 marycrys007 Problema pe scurt este urmatoarea: Mama locuieste singura (dupa decesul tatalui meu din 2005) intr-un apartament (bun comun dobandit in timpul casatoriei). Eu ... (vezi toată discuția)
Mama poate in timpul vietii sa vanda partea din apartament ? karmenaurelia karmenaurelia Suntem o familie formata din 2 surori si mama parinte supravietuitor. Datorita caracterului rau voitor a surorii fata de mama, aceasta din urma doreste ca ... (vezi toată discuția)