avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil

Sunt divortata,am o fetita de 2 ani pe care o ingrijesc bunicii toata saptamana iar eu o vad doar in week-end (eu fiind in bucuresti iar ea la tara ) pentru ca trebuie sa muncesc.Hotararea de divort este definitiva si irevocabila tatal avand drept de vizita.
Acum ma ameninta ca va merge cu un executor judecatoresc la bunici sa vada unde sta fata .se poate intampla ceva rau ca am procedat asa lasand copilul acolo ca eu sa ii pot oferi ce este mai bun ?Si sunt obligata ca la programul de vizita sa ii aduc copilul in bucuresti sa il vada?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 17:32, 30 Octombrie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere existenta unei hotarari judecatoresti privind incredintarea minorului, tatal copilului il poate vizita conform respectivei hotarari. Executorul judecatoresc nu are nici o " socoteala " in aceasta situatie. Consider ca nu are ce se intamla rau,atat timp cat respectati prevederile hotararii( in sensul dreptului la vizita).
Si inca un aspect : personal, in locul socrilor, in curte nu ar intra decat fostul sot atunci cand vine in vizita. Doar el are dreptul la viita prevazuta in hotarare.
Cu stima !
deci el poate sa vada copilul la tara chiar daca eu sunt in bucuresti?nu i-am interzis niciodata sa vada copilul,dar nici nu ma anunta inainte
va multumesc!
Eu nu inteleg de ce va mai cramponati de programul de vizita si de faptul ca fostul nu va anunta cand vine sa isi vada copilul daca tot sunteti parinte de weekend. Toti trebuie sa munceasca, iar daca acel copil este un inconvenient datorita acestui aspect, nu ar fi mai bine sa ramana la parintele care poate imbina si munca si programul cu copilul? Este ore mai bine ca acel copil sa fie crescut de bunici decat de celelalt parinte? Cum ii puteti oferi ce e mai bun daca nu sunteti faptic langa ea decat la sfarsit de saptamana? Nu tot ''ce e mai bun'' se rezuma la partea materiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)
Vizita minora UTILIZ UTILIZ Buna, Sunt divortat, in urma casatoriei avem o fetita de 3 ani care a fost incredintata spre crestere mamei. In urma divortului am obtinut dreptul la vizita ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor acordat pentru bunică cristinamaria22 cristinamaria22 Buna ziua, In urma divortului, tatal fetitei mele minore a cerut un program de vizita, pe care eu i l-am acordat, respectiv de doua ori pe luna, o zi in ... (vezi toată discuția)