avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unchiul si/sau verisorul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unchiul si/sau verisorul?

Va rog un raspuns.
Cum se face succesiunea in cazul in care decedatul nu mai are ca rude in viata decat 2 persoane aflate in cea de.a patra categorie de mostenitori,adica un unchi
( frate cu tatal decedatului) si un verisor primar( copilul altui frate al decedatului). Se imparte in mod egal intre cei doi? Sau unul din cei doi are prioritate in fata celuilalt,chiar daca fac parte din aceeasi categorie de mostenitori? Se mai convoaca in acest caz ambele persoane la notar sau doar cel care are prioritate?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:48, 31 Octombrie 2010
Cred ca userul a gresit spunand ca este vorba despre fiul fratelui defunctului.A mentionat insa faptul ca cele 2 rude in viata , respectiv unchiul si ..celalalt , fac parte din clasa a IV-a de mostenitori, ceea ce duce la concluzia ca ester vorba despre fiul fratelui tatalui defunctului, deci verisor ....
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire ilke ilke de curand a murit verisorul mamei mele. singurele rude in viata sunt verisorii decedatului, adica : din partea tatalui2 verisori, iar din partea mamei 4 ... (vezi toată discuția)