avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfiintarea contractului de intretinere daca moare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfiintarea contractului de intretinere daca moare intretinatorul

Mama mea a facut un contract de intretinere cu tatal dansei(bunicul meu) prin care se obliga sa-l intretina pe perioada vietii urmand ca dupa moartea dansului sa -i revina automat casa acestuia.Fiind plecata in America si neputand direct sa-l intretina, am fost desemnata eu in contract sa exercit aceasta indatorire.Specific ca mama mea intre timp a murit si nu stiu daca se anuleaza acest contract .Cine va intra in posesia casei dupa moartea bunicului?.Specific ca mai am un frate si bunicul mai are doi nepoti din partea fiului sau( fratelui mamei decedat si el)
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 22:43, 30 Octombrie 2010
In mod normal ea trebuia sa il intretina.
Mergeti la un avocat cu actele sa discutati verbal.
Se poate sa pierdeti in caz de proces...
Deci bunicul meu poate sa-si caute alt intretinator,sa faca alt contract de intretinere
Cpntractul de intretinere nu este transmisibil . Asa incat la moartea mamei , ar fi trebuit ca bunicul sa va faca dvs un nou contract de intretinere. Sau puteti sa- l incheiati si acum . Dar ca cel incheiat cu mama dvs. in principiu nu va transmite dvs drepturi si nici obligatii.

Un contract valabil incheiat , va da dreptul la proprietatea casei la moartea bunicului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune de prorpietati 5cro 5cro Daca tatal este proprietarul unei case si moare, dupa moartea lui fica poate face succesiunea casei in asa fel incat in timpul vietii ficei casa sa fie a ei, ... (vezi toată discuția)
Proprietar nutica.r nutica.r fratele meu este casatorit de 8 ani si locuiesc in casa mamei noastre pe care a dobindito prin mostenire.sotia fratelui meu insista sa le dea acte,pe acest ... (vezi toată discuția)
Cota parte fiu neadoptat dupa deces mama si apoi sot, sotul fiind proprietar inainte de casatorie alex_sole alex_sole Buna seara, Situatia e urmatoarea: Unchiul avea casa pe numele lui de multi ani la momentul casatoriei cu sotia. Sotia unchiului a murit inaintea acestuia, ... (vezi toată discuția)