avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate o firma functiona daca are conturile blocate si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poate o firma functiona daca are conturile blocate si toate bunurile sechestrate?

Executorul sustine ca ca "debitoarea" are toate conturile blocate si toate bunurile (cladiri, masini, utilaje) sechestrate in urma altor exec si nu mai are ce sa execute!
Societatea, in schimb, isi desf activitatea: productie + realizeaza venituri din vanzari; ba chiar plateste si salarii (prin zona de "tesa" - caci, intr-adevar, salariatii de "jos" nu primesc salarii. Primesc in schimb compensatii in produse + aprovizionare magazin propriu!) ... cum e posibil asa ceva!?
Cel mai recent răspuns: imeime , utilizator 11:40, 8 Iunie 2011
Daca are resurse poate functiona cata vreme nu s-a numit un lichidator judiciar. Sigur mai greu , dar are dreptul , asta vreau sa spun
prodiamant a scris:

Daca are resurse poate functiona cata vreme nu s-a numit un lichidator judiciar. Sigur mai greu , dar are dreptul , asta vreau sa spun

ai cum? din incasarile care le faci platesti salarii si achiti facturi fara sa treci un leu prin banca!? ... asta e ilegal!
... + unde tii banii daca ai incasari - spre exmplu - de 500 mil...!?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
imeime, utilizator
In seif. De ce nu ?
Pt plata salariilor nu este stabilit un plafon de numerar. La fel si in cazul incasarii sumelor de la persoane fizice , se poate incasa orice suma
In plus isi poate achita unele datorii prin compensare , sau poate beneficia de un termen de plata de la furnizori 60-90-120 zile , depinde cum stie sa negocieze. Sunt multe portite. Dar dvs. in ce calitate intrebati ? ( asociat, angajat, client , sau inspector fiscal ???)
prodiamant a scris:

In seif. De ce nu ?
Pt plata salariilor nu este stabilit un plafon de numerar. La fel si in cazul incasarii sumelor de la persoane fizice , se poate incasa orice suma
In plus isi poate achita unele datorii prin compensare , sau poate beneficia de un termen de plata de la furnizori 60-90-120 zile , depinde cum stie sa negocieze. Sunt multe portite. Dar dvs. in ce calitate intrebati ? ( asociat, angajat, client , sau inspector fiscal ???)

Am inteles ideea! ... traba buna cu portitele astea...!
Acum ceva vreme, pe cand aveam si eu o prapadiciune de srl, stiu ca nu puteai sa ai prea multi bani in "casa" sau sa "eviti" banca. Daca aveai o factura - sa zicem 30 mil. la acea vreme - nu o puteai achita numerar ci obligatoriu prin banca... dar in fine, s-or mai fi schimbat lucrurile de atunci...!
Ideea era: poate functiona o intreprindere luni de zile, ba chiar ani, fara vreun cont disponibil!? ... facturi catre utilitati sau materii prime, ambalaje put fi platite cash in cazul unei intreprinderi foarte mari...!?
Postez in calitate de fost angajat ce am de recuperat drepturi salariale (pt. 1 an) cu hot. jud. investita cu form. exec. si care sunt "plimbat" de executor pe motive absurde cum ca n-are pe ce pune poprire...!
Multumesc pt. raspuns!
Eu v-am spus ca poate , v-am dat si exemple. Personal am colaborat cu o firma foarte mare , care tot la 2-3 ani intra in incapacitate de plata , dar isi continua activitatea de productie nestingherita (facea export de mobila in toata Europa , 8-10 TIR-uri /zi) , asta pt ca avea grija sa-si transfere activitatea pe un alt SRL , care ulterior se desfiinta , dar ii dadea un ragaz sa-si mai revina ( prin neplata catre furnizori si stat) , si sa reintre in fluxul normal pe vechea firma. Eu nu spun ca e legal , dar se practica. In plus , este posibil sa mai cada la intelegere si cu executorii , daca ma intelegeti .
Dar cred ca nu asta va intereseaza pe dvs.
Problema este cum recuperam creanta?
Dvs . daca dispuneti de o hot. jud. definitiva , puteti sa cereti executarea ei , catre un executor judec. iar daca nu are pe ce sa puna poprire, poate cere vanzarea la licitatie a activelor societatii debitoare , pana la concurenta creditelor

Eu zic sa incercati cu un executor mai bine-intentionat. Ati putea chiar sa-i sugerati ce active are societatea debitoare , care s-ar putea executa mai repede.
Succes
.

Alte discuții în legătură

Conturi blocate - legalitate sau nu? discover discover Buna ziua debitorul meu , care este pers juridică cu activitate de producție in produse alimentare, deși i-am blocat conturile stiute de mine si ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare vulpoi vulpoi Buna seara! As dori sa stiu in cazul in care o societate are contul blocat la banca unde isi desfasoara toate operatiunile bancare poate de schide un cont la ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)