avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate o firma functiona daca are conturile blocate si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poate o firma functiona daca are conturile blocate si toate bunurile sechestrate?

Executorul sustine ca ca "debitoarea" are toate conturile blocate si toate bunurile (cladiri, masini, utilaje) sechestrate in urma altor exec si nu mai are ce sa execute!
Societatea, in schimb, isi desf activitatea: productie + realizeaza venituri din vanzari; ba chiar plateste si salarii (prin zona de "tesa" - caci, intr-adevar, salariatii de "jos" nu primesc salarii. Primesc in schimb compensatii in produse + aprovizionare magazin propriu!) ... cum e posibil asa ceva!?
Cel mai recent răspuns: imeime , utilizator 11:40, 8 Iunie 2011
prodiamant a scris:

Eu zic sa incercati cu un executor mai bine-intentionat. Ati putea chiar sa-i sugerati ce active are societatea debitoare , care s-ar putea executa mai repede.
Succes.

multumesc frumos pt raspuns!
prodiamant a scris:

Eu zic sa incercati cu un executor mai bine-intentionat. Ati putea chiar sa-i sugerati ce active are societatea debitoare , care s-ar putea executa mai repede.
Succes

Buna ziua,
revin la un post de acum cateva luni!
executorul pe care-l am este singurul din localitate! cum pot schimba executorul cu unul "mai bine-intentionat" in conditiile astea!?... care este procedura pt a putea schimba executorul?
numai bine!
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
imeime, utilizator
Este competent orice executor din circumscriptia curtii de apel a locului unde se afla bunurile executae si/sau a sediului tertului poprit.

Sa stiti ca salariile se pot ridica chiar daca conturile sunt poprite, pentru ca ele au prioritate conform codului muncii. Exista stipulatie expresa in codul fiscal ( nelimitat in timp) si in codul de procedura civila ( pentru 6 luni). Asadar, se pot plati salariile. In plus, poate deschide un cont la o banca unde nu avea pana la momentul infiintarii popririi, si acest cont este functional, atata timp cat nu se primeste o noua adresa de poprire. In mod normal executorul ar trebui sa revina cu o noua adresa de poprire saptamanal la bancile unde nu a gasit cont deschis, pentru a se asigura ca a poprit toate conturile societatii.
multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturi blocate - legalitate sau nu? discover discover Buna ziua debitorul meu , care este pers juridică cu activitate de producție in produse alimentare, deși i-am blocat conturile stiute de mine si ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare vulpoi vulpoi Buna seara! As dori sa stiu in cazul in care o societate are contul blocat la banca unde isi desfasoara toate operatiunile bancare poate de schide un cont la ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)