o casatorie dintre o romanaca si un italian incheiat in Italia poate fi desfacuta in romania ?deoarece reclamanta nu mai locuieste in italia ci in romania
Vera, in principiu ai dreptate, atat doar Art 20 din Legea 105 reglementeaza legea materiala si nu procedura...
Daca instanta este sau nu competenta prevede Art 151 Nr 5. din Legea 105"... daca la data cererii ambii soti domiciliaza in Romania, iar unul din ei are cetatenia romana sau n-are cetatenie..." Adica instanta roman nu e competenta...
Din cate stiu eu nu s-a modificat inca Legea 105...
Iar despre dreptul european in materie...tot ceea ce putea fi spus a fost deja spus...
Asa ca ar fi destul de dificil ca o instanta romana sa se declare competenta...
ai grija sa nu patesti ce am patit eu..cu primul meu avocat roman,care nu cunostea legea si apelind la el din Germania m-a sfatuit complet gresit,ca apoi sa se mire cind am primit o citatie ,fiind acuzata de rapire internationala minor.De atunci am invatat sa consult zece avocati ,nu unul....
am aceeasi bataie de cap cu Germania de doi ani de cind am venit in tara. Am o sentinta romana in care este clar specificat,ca Legea 105 nu se mai aplica. Daca imi scrii mesaj privat,ti-o trimit sa vezi negru pe alb. A fost inlocuita de niste regulamente comunitare,pot sa ma uit sa iti spun exact si care in materie de divort.
Este o complet alta procedura pe divort acuma in asemenea situatie si iti trebuie un avocat specializat pe drept international privat.Sunt foarte putini in Bucuresti cu adevarat cunoscatori in materie.Multi sustin ca se pricep (dar pina am gasit adevarati maestri,am dat cu dintii de ciment si am pierdut bani grei,din pacate se baga si fara sa se cunoasca).Atentie mare daca aveti copii.Scrie-mi privat si iti dau mai multe lamuriri.
O COMPLETARE:Legea 105 nu se mai aplica (dupa cite mi s-a spus si am inteles eu) in MATERIE de divort si incredintare ,pentru acestea existind noi regulamente comunitare: ex. regulament 2201/203 si mai este unul regulament 44 din..nu mai retin anul,trebuie sa caut.
Divort in strainatate
Pecik
In cazul unui divort in Italia, as avea nevoie de un articol constitutional, o lege sau ceva asemanator din care sa rezulte ca, in ciuda faptului ca sotii sunt ... (vezi toată discuția)