avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Probleme legate de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Probleme legate de somaj

Buna seara.
Am si eu o problema legata de sotul meu si de dreptul lui de a primi sau nu somaj. In perioada 29.02.2008-01.06.2009 a lucrat la o firma, de unde a fost trimis in somaj, conform art 65. A stat in somaj in perioada 01.06.2009-07.07.2010, apoi a fost reangajat de aceeasi firma pe o perioada determinata de trei luni. In data de 07.10.2010 a fost trimis iar acasa conform art.56 litera j...cu drept de somaj, zic ei.
Intrebarea mea este...mai are sau nu dreptul la somaj?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:36, 1 Noiembrie 2010
1. Da, are dreptul la indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni are 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Din cele 24 de luni se scad lunile de somaj si trebuie sa ramana 12 luni lucrate si cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj... bianchita bianchita Buna ziua In conditiile in care sunt angajata pe perioada determinata,pentru a beneficia de somaj cu ce articol si litera trebuie sa imi fie desfacut ... (vezi toată discuția)
Somaj Elinia Elinia Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)
Reluarea somajului la desfacerea contractului de munca pe perioada determinata inainte de termen xella xella Buna ziua! Am angajat un somer cu contract pe perioada determinata de 2 luni pe postul de instalator, incepand cu data de 9 septembrie 2010. Dupa doua ... (vezi toată discuția)