avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Iesire din indiviziune

Buna seara.

Ma intereseaza daca este legal , ca in cazul in care se doreste iesirea din indiviziune , sa fie perceputa taxa notariala egala cu cea care se plateste ka vanzare,3% din valoarea de impozitare .
Mentionez ca nu se schimba proprietarul (tatal meu ), ci doar iese din indiviziune unde impreuna cu fratii lui detine un teren in coproprietate , provenit din retrocedare (Legea 10/2001).
Terenul insa fiind situat in zona centrala a orasului , se percepe o taxa exorbitanta (17 800 RON , numai pt tatal meu ).

Mi se pare aberant sa i se solitcite plata unei asemena sume . Eu stiam ca iesirea din indiviziune are caracter declarativ doar , nu translativ de proprietate .
Atunci ce se impoziteaza???

Daca as solicita pe cale judecatoreasca iesirea din indiviziune ( motivand neintelegerea coproprietarilor), ar trebui sa timbrez la aceeasi valoare actiunea ?
Cel mai recent răspuns: avocatbadoiu , utilizator 22:43, 1 Noiembrie 2010
De regula iesirea din indiviziune prin instanta este mai ieftina decat la notar. Daca alegeti calea "judecatii" puteti apoi incheia dupa primul termen o tranzactie si scurtati si durata procesului. Poate reusiti sa obtineti si un ajutor public judiciar pt unul dintre frati, astfel incat sa obtineti o reducere a tt
Ce inseamna ajutor public judiciar. ????
OUG 51/2008

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune galaoan galaoan Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Dupa moartea bunicilor mei, din partea mamei, cei 10 frati ai mamei au mostenit 1 ha de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol ietam ietam Buna ziua, tatal meu a decedat si a lasat titlul de proprietate asupra terenurilor pe care le avea in seama unuia dintre frati. Noi suntem 4 de toti . Nu s ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru recurs ssosso ssosso [b]buna seara as dori sa stiu de ce mi se percepe o taxa de timbru judiar ptr recurs fiind de 7 ani in proces ptr iesire de indiviziune si am mai avut doua ... (vezi toată discuția)