Ma intereseaza daca este legal , ca in cazul in care se doreste iesirea din indiviziune , sa fie perceputa taxa notariala egala cu cea care se plateste ka vanzare,3% din valoarea de impozitare .
Mentionez ca nu se schimba proprietarul (tatal meu ), ci doar iese din indiviziune unde impreuna cu fratii lui detine un teren in coproprietate , provenit din retrocedare (Legea 10/2001).
Terenul insa fiind situat in zona centrala a orasului , se percepe o taxa exorbitanta (17 800 RON , numai pt tatal meu ).
Mi se pare aberant sa i se solitcite plata unei asemena sume . Eu stiam ca iesirea din indiviziune are caracter declarativ doar , nu translativ de proprietate .
Atunci ce se impoziteaza???
Daca as solicita pe cale judecatoreasca iesirea din indiviziune ( motivand neintelegerea coproprietarilor), ar trebui sa timbrez la aceeasi valoare actiunea ?
De regula iesirea din indiviziune prin instanta este mai ieftina decat la notar. Daca alegeti calea "judecatii" puteti apoi incheia dupa primul termen o tranzactie si scurtati si durata procesului. Poate reusiti sa obtineti si un ajutor public judiciar pt unul dintre frati, astfel incat sa obtineti o reducere a tt
Vanzare teren agricol
ietam
Buna ziua,
tatal meu a decedat si a lasat titlul de proprietate asupra terenurilor pe care le avea in seama unuia dintre frati. Noi suntem 4 de toti . Nu s ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru recurs
ssosso
[b]buna seara as dori sa stiu de ce mi se percepe o taxa de timbru judiar ptr recurs fiind de 7 ani in proces ptr iesire de indiviziune si am mai avut doua ... (vezi toată discuția)