avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru recurs

buna seara as dori sa stiu de ce mi se percepe o taxa de timbru judiar ptr recurs fiind de 7 ani in proces ptr iesire de indiviziune si am mai avut doua recursuri ptr care nu am platit decat taxa de timbru. multumesc.
:luck:
Cel mai recent răspuns: ssosso , utilizator 13:52, 14 Septembrie 2012
Recursul se timbreaza cu 1/2 din taxa de la cererea de chemare in judecata ....Taxa se compune din timbrul judiciar si taxa judiciara de timbru- care se achita de obicei la primaria de domiciliu. Recursul se timbreaza altfel instanta il va anula.Chiar daca sunteti in rejudecare, atat timp cat exercitati o cale de atac aceasta trebuie timbrata potrivit legii 146/1997, cu modificarile si completarile ulterioare
Inteleg dar am mai avut doua recursuri si nu am platit deloc taxa de timbru judiar doar taxa de timbru de 9.0lei

Imi cer scuze ca nu am specificat ca sun in iesire de indiviune doar cu terenul casa fiind facuta iesirea la notar si sunt cu vecinul ptr iesire de indiviziune care nu am facuto niciodata dar terenul nu are voloare este dreptul meu de teren lipsa adica 181 de mp.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu existaq taza de timbru pur si simplu ci doar taxa de timbru judiciar si timbru judiciar. Ceea ce ati platit dvs sub denumirea de taxa de timbru este probabil taxa de timbru judiciar.
am primit citatie acasa ptr recurs si imi cere sa platesc taxa de timbru judiciar ptr recurs in valoare de 1200 si taxa de timbru judiar ptr recurs de 5 lei am mai avut doua recursuri si nu am platit decat taxa de timbru judiar sun doar la recurs ptr gresala unui expert care nu a vrut pur si simplu sa faca 3 cote si granita dintre vecini terenul fiind fara constructii. cine stie sa mi raspunda .multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la drept ContSters206169 ContSters206169 un parat intr-o iesire din indiviune poate renunta la drept.. ar putea fi calificat in vreun fel pe dreptul material aceasta operatiune.. spetza e ca am pe ... (vezi toată discuția)
Calculare cuantum suma timbru judiciar . gorbe.vasile gorbe.vasile Suntem in judecata cu un vecin pentru iesire din indiviziune din 2004 , am pierdut la judecatorie si am declarat recurs la tribunal . Acum suntem la faza de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ContSters264774 ContSters264774 Buna ziua . Am depus o cerere de iesire din indiviziune pt. ca ceilalti nu doresc pe cale amiabila . Ei o tin mortis ca au investit in amenajari,conservare ... (vezi toată discuția)