un parat intr-o iesire din indiviune poate renunta la drept..
ar putea fi calificat in vreun fel pe dreptul material aceasta operatiune..
spetza e ca am pe cineva aflat in indiviune ...detianand catiava metri de teren si acum dupa ce cel ce are majoritatea terenul a facut cerere de iesire din indiviziune si fata de aceasta persoana ( fiind vreo 5 care detin cate 10 mp ) acest cineva nu mai doreste suprafata de 10 mp, dorind sa aplice la nu stiu ce program pentru achizitionarea unei locuinte..
deci..?
cel care detine acei cativa metri de teren va primi o sulta fixata de catre instanta de judecata. nu poate renunta pur si simplu. suprafata chiar daca e mica de teren va fi atribuita persoanei care are suprafata cea mai mare din terenul aflat in indiviziune.
ok..fac reconventionala:)
discutia e daca dreptul e pretins ori ba...pe cererea de iesire din indiviziune si cum e calificata...donatie sau ...sau cum
:D
Sigur ca e donatie. Este un act prin care dreptul asupra unui bun paraseste patrimoniul dispunatorului trecand in patrimoniul altuia fara nici o compensatie.
Teren in indiviziune
jonel
La un moment dat cineva vinde o constructie situata pe un teren din Bucuresti, formata din............... Cota indiviza de teren de 63 metri patrati din ... (vezi toată discuția)
Mostenitori
Leordeanu
In urma decesului parintilor ei mama noastra(vaduva) obtine certificat de mostenitor si anume teren 250mp si constructii .
In 1990 mama i-mi doneaza 5000mp( ... (vezi toată discuția)