Am terminat cei 2 ani de concediu pentru cresterea copilului si am fost anuntata de angajator ca voi fi disponibilizata in momentul reintoarcerii mele.Situatia este in felul urmator:postul pe care eram prevedea 2 persoane.Intre timp aceste post,din cauza crizei prevede decat o persoana.In noiembrie anul trecut firma a angajat pe postul respectiv o alta persoana pe perioda nedeterminata.Acum cand eu i-am anuntat ca ma voi reintoarce ei m-au instiintat de disponibilzare sub motivul ca a fost desfiintat postul meu.Intrebarea mea este:persoana angajata in noimebire anul trecut nu ar fi trebuit sa fie pe perioada determinata pana la reintoarcerea mea?Este legal ceea ce vor ei sa faca?Si daca nu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez eu in momentul cand mi se va da decizia de desfacere a CIM.
1. Acea persoana trebuia sa fie angajata pe durata determinata.
2. In termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere, puteti face contestatie la Tribunalul judetean in a carui raza aveti domiciliu. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
3. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Revenire din ccc
lizucka 314
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.Pe data de 16.12.2008 am nascut prematur si mi-a venit decizia pentru CCC cu data de 2.02.2009.In ce ... (vezi toată discuția)