Exista situatia urmatoare:o creanta parte acoperita cu BO,parte cu CECURI,parte neacoperita de instrumente de plata...O parte din debit(facturile ptr.care s-au emis cecuri) a fost stinsa cu numerar,cu CF!Pot face uz de filele CEC ptr.recuperarea restului debitului.... ?
Puteti face uz de filele CEC, dar pe cotorul carnetului de CEC-uri erau inscrise facturile pe care intentionati sa le stingeti cu acele file de CEC? Daca nu ar trebui sa va ganditi sa incercati o actiune in justitie avand facturile semnate si stampilate, deci recunoscute ca fiind o creanta certa lichida si exigibila!
Pentru ce sa faca actiune in instanta, ca ar fi respinsa ca inadmisibila! Instanta constata ca exista datoria, dar exista si plata pusa la dispozitia creditorului. Cum sa ajunga in instanta fara sa incerca incasarea diferentei de sume?
Parerea mea este sa incasati diferenta. Notificati acest lucru intai debitorului, spunandu-i ca, in caz de lipsa de fonduri in data de..., cand veti incerca incasarea restului de plata, conform facturii..., administratorul societatii debitoate va putea fi urmarit penal iar dv. ii veti actiona in instanta. :P
daca nu sunt bani in cont, atunci abia in instanta.
Intrebare!!!
fed2
Exista situatia urmatoare:o creanta parte acoperita cu BO,parte cu CECURI,parte neacoperita de instrumente de plata...O parte din debit(facturile ptr.care s-au ... (vezi toată discuția)
Preluare srl
g2000
Buna ziua,
daca voi prelua un SRL, prin cesiune de parti, as vrea sa ma asigur ca nu exista instrumente de debit de care eu sa nu stiu. cum pot sa ma asigur ... (vezi toată discuția)