avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... am luat o teapa si acum sunt dat in judecata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

am luat o teapa si acum sunt dat in judecata

As avea si eu nevoie de niste sfaturi. Problema mea a inceput in 2007 cand m-am trezit cu 2 cecuri refuzate la plata de la un client. Aceasta firma a tras 8-9 tepe si este acum radiata. Administrator boschetar.
La randul meu dadusem file CEC furnizorului. Nu aveam cum sa acopar paguba asa ca cecurile au fost fara acoperire.
Anul acesta furnizorul a deschis proces pentru neplata facturilor, fara a specifica ca a primit acele cec-uri. :sorry:
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 13:08, 22 Ianuarie 2010
Puteti arata asta in aparare, dar nu cred ca va ajuta. Faptul ramane. Vi s-a furnizat ceva, nu ati achitat. Nu intereseaza motivele. In ochii instantei, sunteti bun de plata. Povestea dvs. cu cel ce "v-a tras teapa" nu are legatura cu dosarul prezent. Probabil de aia nici n-a mentionat furnizorul despre cec-urile respective.
Ar fi putut merge la un executor cu cec-urile si rezolva problema.
Stiti cam ce sentinte se dau la aceste procese? Macar sa stiu la ce sa ma astept.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Floppy75, utilizator
Nu s-o fi gandit:)
Daca actiunea e una tipica , pretentii comerciale, si are toate dovezile ca v-a furnizat ceva si dvs. nu ati achitat (contract, facturi, etc)......i se va admite actiunea si veti fi obligat la plata. Probabil dupa ce sentinta va deveni definitiva, o va pune in executare.
1.trebuie sa probati ca filele CEC emise de dvs. si refuzate au fost emise pentru garantarea platii acelor facturi - s-au mai vazut cazuri de furnizori smecheri care pe de o parte introduc la plata filele CEC sau BO garantie si le executa cat se poate de repede, si pe de alta parte actioneaza in instanta clientul si pe baza facturilor emise si acceptate de acesta.
2.Pentru filele CEC emise ca si garantie pentru buna executare a unui contract, si nu pentru plata ( asta se putea pana acum vreun an) se merge pe prevederile din Legea CEC-ului si primiti in general doar amenda penala.
Pentru file CEC fara acoperire si dintre cele emise pentru plati curente, nu am auzit de inchisoare cu executare, de aia sunt atatia tepari in tara asta, ca e mai usoara postura de smecher cu datorii decat de om cinstit cu creante de recuperat de la smecheri :)
In orice caz, trebuie sa fiti diligent in rezolvarea situatiei pentru ca daca datoria depaseste 30.000 lei vi se poate deschide insolventa. De asemenea, timp de 7 ani sunteti in interdictie bancara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

File cec emise ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am 4 file cec emise si nu am acoperire la ele pentru ca firma a intrat in imposibilitate de plata ( faliment) iar asociatul meu a cerut in instanta ... (vezi toată discuția)
Este legal???????? OANA GORAN OANA GORAN Am urmatoarea situatie: Clientul vrea sa-mi dea un CEC in alb(stampilat,semnat...)garantie,iar ptr. marfa care o distribui se acopera cu BO. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Garantii Cent Cent Datorita crizei economice ma astept ca in curand sa nu mai reusasc sa tin pasul platilor si sa platesc cu intarzieri tot mai mari furnizorii. Totodata cei de ... (vezi toată discuția)