Am deschis un punct de lucru mai exact un magazin alimentar am angajat 4 fete dupa o luna am facut inventar au iesit lipsa 4200 de lei la o saptamana am repetat inventarul au mai iesit inca 1200 de lei in total 5400 de lei am facut plangere la politia economica lea cercetat dupa 4 luni au recunoscut ca este lipsa dar nici una nu recunoaste ca a luat de la politie spune ca desi ele recunosc lipsa nu are ce sa le faca pentru ca, contractul lor de munca era inregistrat pe lucrator comercial si nu pe gestionar desi ele lucrase ca vanzatoare ITM nu iti da voie sa le inregistrezi contractul ca gestionar daca nu are cursurile e gestionar . MA poate ajuta cineva? imi poate spune ce este de facut? Multumesc anticipat
Nu aveau contract de garantie materiala? Societatea era obligata sa le retina garantie tocmai pentru a le imputa si acoperi eventuale pierderi.Nu e o suma asa de mare,platiti tva-ul si impozitul pe profit si alta data incheiati contracte de garantie si angajati personal calificat daca doriti sa va recuperati banii.O sa va explice contabilul in ce consta contractul de garantie.
In cazul acesta putei sa le faceti o plangere penala pentru comiterea infractiunii de furt prev de art 208 c. pen.
Va puteti folosi in acest sens de declaratia lor prin care recunosc ca si-au insusit sume de bani, la care nu aveau dreptul .
Este furt clar ,si este mai grav decat lipsa in gestiune , iar politistii vad rosu in fata ochilor cand e vorba de furt. Cu gestiunea e mai complicat putin asa ca nu se incurca. :D