avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptia de neconstitutionalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptia de neconstitutionalitate

Am mai povestit candva dar revin acum cu povestea pe scurt si cu urmarea
Deci prin aprilie 2007 primesc o amenda contraventionala si 6 pcte penalizare.
Contest, fireste iar prin septembrie se respinge pe fond
Fac recurs si odata cu recursul ridic exceptia de neconstitutionalitate a mai multor art care n-au mai fost declarate neconstitutionale si sunt in legatura cu cauza.

In noiembrie se judeca recursul si....respinge recursul ca nefondat. Punct
In 48 de ore de la pronuntare, fac recurs la incheierea (care nu exista) prin care s-a dispus nesesizarea CC si de atunci nimic.

Azi primesc citatie de la C de Apel pentru sfarsitul lui aprilie (eu stiam ca acest recurs se judeca in tm de 3 zile - cel putin asa scrie la L 47/1992 care inca nu s-a modificat)

Bun, sa-mi zica si mie cineva de cand incep sa curga cele 6 puncte?:D
Ca instanta de recurs nu a suspendat cauza asa cum inca mai cere aceeasi L 47/1992 ci a pronuntat o hot definitiva si irevocabila.

Si C de Apel ce va face?

Nu stiu ce scrie in hotarare
dar exista doar 2 posibilitati: cum nu a fost pronuntata incheierea de respingere, aceasta sa faca front comun cu decizia sau sa nu se aminteasca nimic de exceptie...care e relevanta?oricum recursul trebuia trimis in 48 de ore si dupa cum stim hotararile se redacteaza in 30 de zile.
Cum sa-l vada recurs la recurs???
Pai si cu asta cum ramane?
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE
- SECŢIILE UNITE -

DECIZIA Nr. XXXVI
din 11 decembrie 2006

Publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 368 din 30/05/2007

Admit recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În aplicarea dispoziţiilor art. 29 alin. (6) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, stabilesc:

Încheierile instanţelor de recurs de respingere, ca inadmisibile, a cererilor de sesizare a Curţii Constituţionale, cu soluţionarea unei excepţii de neconstituţionalitate, sunt supuse căii de atac a recursului.

Obligatorie, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedură civilă şi art. 4142 alin. 3 din Codul de procedură penală.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11 decembrie 2006.

Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2008
miruna.c, utilizator
apropos
daca fac cerere pt a-mi comunica decizia din recurs, mi-o comunica?
Pai, tu presupui ca a citit cineva redactarea ta de 6 pagini... pleci de la o prezumtie, ai vreo dovada in sensul asta? Daca nu cunosti cuprinsul hotararii?

Da, ar trebuio sa ti-o comunice... daca n-au trimis-o deja dar n-a ajuns.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)
Exceptie de neconstitutionalitate Ivascu Ionel Ivascu Ionel pe data de 22.04.2010 am avut un termen de judecata la un dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. La acest termen dejudecata s-a discutat cererea de ... (vezi toată discuția)
Recurs la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate florindbro florindbro Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul ... (vezi toată discuția)