avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu ptr.cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu ptr.cresterea copilului

Buna seara.Este posibil ca angajatorul sa refuze acordarea concediului de crestere al copilului?Are vreo baza legala? Mentionez ca sotia a avut concediu 1 an, l-a intrerupt , lucreaza acum iar eu doresc sa iau concediu pana face copilul doi ani.
Angajatorul mi-a spus printre randuri ca imi aproba concediul daca fac cerere sa fiu mutat inainte pe o functie inferioara.Este posibil asa ceva.
Multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 1 Noiembrie 2010
Nu angajatorul va aproba intrarea in CIC ci directia de asistenta si protectie sociala.Dvs.faceti o cerere catre angajator si daca indepliniti conditiile, angajatorul va suspenda contractul de munca al dvs,urmand ca dvs sa intrati in drepturi.
Cererea de acordare a CCC se aproba de catre angajator si nu de catre AJPS ...
Bine dar eu am intrebat daca angajatorul are baza legala sa refuze cererea de CCC in conditiile in care eu indeplinesc conditiile.
Avand in vedere faptul ca cererea trebuie aprobata de angajator , acesta poate refuza ....
crisstian a scris:

Bine dar eu am intrebat daca angajatorul are baza legala sa refuze cererea de CCC in conditiile in care eu indeplinesc conditiile.

Nu are nicio baza legala pentru a va refuza cererea .... potrivit OUG nr.148/2005, concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, de catre persoanele juridice sau fizice, denumite angajatori, la care isi desfasoara activitatea persoanele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil toy_story toy_story Buna ziua, Daca o angajata isi da demisia dupa terminarea concediului de maternitate, mai poate beneficia de indemnizatia de crestere copil, tinand cont si ... (vezi toată discuția)
Cerere concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as avea o intrebare: dupa terminarea concediului de sarcina si lauzie salariata a depus o cerere pentru concediu crestere copil. Angajatorul poate ... (vezi toată discuția)
Poate scapa de disponibilizare daca intra in concediu de crestere si ingrijire copil? Gabriella83 Gabriella83 Suntem disperati!!!Avem doi copii,rata la casa iar sotul urmeaza sa fie disponibilizat fara drept de a da examen.Eu sunt in concediu de crestere si ... (vezi toată discuția)