avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita / contract notarial cu titlu ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita / contract notarial cu titlu executoriu

Buna seara!
As dori sa mi sa raspunda in temeiul legii(litera, art, legea) pentru speta de mai jos:
In calitate de persoana fizica am imprumutat o alta persoana fizica cu o suma de bani. Am doua contracte notariale, pntru sume diferite , incheiate la date diferite scadente diferite. Scadentele au fost depasite ( pentru un contract cu 11 luni , pentru cel de-al doilea cu 4 luni). Am incercat pe cale amiabila sa obtin sumele imprumutate dar nu am reusit.
Dosarele au fost inaintate unui executor judecatoresc , care urmeaza procedura legala.
Pasul procedural : Somatia de plata. ( stim ca debitorul nu va plati, deoarece are un sechestru asigurator pe toate bunurile , sechestru pus anterior pentru o alta cauza).
Executorul Judecatoresc afirma ca va contesta executarea datorita existentei acestui impediment.
In dosarul in care s-a instituit sechestrul, se stie suma pentru care sunt sechestrate bunurile ( suma fixa scrisa negru pe alb- hotarata de instanta de judecata).
Printre altele persoana care are sechestru asigurator din parat a devenit reclamant pentru o cauza penala care constituia dovada in procesul in care s-a obtinut sechestrul mai sus mentionat.
Intrebare : cum pot obtine executarea partii si a-mi recupera banii?
Cel mai recent răspuns: Marius David , Consilier juridic 14:50, 4 Noiembrie 2010
dani71 a scris:

Nu stiu exact. Am inteles ca aceasta este procedura. Nu trebuia ?


Buna dimineata!
Am intrat pe acest forum deoarece doresc o opinie. Stiu ca ceva nu este in regula !
Cineva ma trage pe sfoara , iar eu nu doresc acest lucru!
Este oare posibil sa ajuti un om , ca apoi aceasta " ajutorul" sa se intoarca impotriva ta ?
Astept opinii!
Doua contracte am pentru ca am imprumutat niste sume de bani unei persoane. Aceste contract sunt cu titlu executoriu!
Am inaintat contractele printr-un avocat executorului judecatoresc, s-aufacut cererile de executare silita, s-a cerut in instanta incuviintarea executarii, s-a primit incuviintarea executarii. Executorul spune ca nu s-a redactat incuviintarea , adica nu a primit-o fizic. Exista posibilitatea ca acesta "sa faca" in asa fel sa nu primeasca incuviintarea , iar executarea sa devina perimata? Dl executor nu raspunde la telefon avocatului meu, nu este la birou cand acesta se anunta si se deplaseaza la biroul acestuia.
ce trebuie sa fac de fapt in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.

Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti:-/ .Pe cale legala greu recuperezi ceva, sau nu mai recuperezi nimic,o spun din proprie experienta.Poate nu e si cazul tau.Cu privire la executor orice este posibil,trebuie sa fii atent .Iti doresc bafta!!!
Ca să vedeţi dacă vi s-a încuviinţat executarea - puteţi verifica foarte uşor pe portaljust.
Cu privire la dl. executor ... verificaţi existenţa acestuia.
Sa fie! Ideea este ca acum nu mai am speranta , despre asta este vorba. Si sunt atenta. Multumesc pentru sfat.
Buna seara! Am verificat la judecatorie / dosare. Executarea imi este incuviintata. Am facut o greseala. Era vorba de somatie de executare. Dupa expirarea termenului acesteia daca nu plateste, voi face plangerea penala. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Sechestru autoturism serby30 serby30 Buna seara, Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism? Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este ... (vezi toată discuția)
Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Este posibilă redonarea unui imobil donat care face obiectul urmăririi silite? WA68 WA68 Sunt creditor cu o sentinta definitiva a ICCJ pentru 100.000 Euro si am inceput urmarirea executiei silite din care a rezultat starea de insolvabilitate a ... (vezi toată discuția)