avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire daune masina si cheltuille de jiudecata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire daune masina si cheltuille de jiudecata

buna ziua sunt un italian in anul 2008 am avut un accident in romania cu alta masina dupa ce a venit politia mau facut un proces verbal cu avertizment si 2 luni de zile sospendare permis de conducere unde au scris politia ca eram eu vinovat am facut recurs si am castigat primul proces si al doi dupa recurs facut de politi cu decisia irevocabila .adica ca eu sunt nevinovat
intrebare care e :
cum puot sa cer ban de jiudecata ?
cine tre sa imi plateste cheltuiele de jiudecata ?
am facut o cerere paguba de la asigurare al altul conducatorul masina pe daune la masina mea cu un avocat italian cine o plateste avocatul ?
nam lucrat 2 luni ca nu avem carnetul cine imi plateste ?
daca vret puot sa va dau numarul de dosarul !
ma scuzat sa nu scriu corect sunt italian si nu stiu bine limba !
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:55, 2 Noiembrie 2010
accidentul fiind produs in Romania sunt aplicabile dispozitiile legale de aici, adica L.136/1995 si Ordinul CSA valabila pentru anul in care s-a produs accidentul. In legislatia noastra onorariile platite avocatului in procedura amiabila de obtinere a despagubirilor pentru refacerea masinii avariate sau daune pentru vatamari corporale nu este prevazuta obligativitatea asiguratorului de a deconta onorariul platit avocatului sau plaimbarile dvs. din Italia in Romania; acestea le puteti obtine doar daca va judecati cu firma de asigurare fie promovand un litigiu din Romania, fie din Italia ( la asigurari sunt niste reglementari speciale, dar vi le spune avocatul dvs.).:)
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs procesul verbal de contraventie fabiano fabiano buna ziua sunt fabiano un italian in anul 2008 am avut un accident in romania dupa ce a venit politia mau facut un proces verbal cu avertizment si 2 luni de ... (vezi toată discuția)
Asigurari rca despagubire fabiano fabiano sunt italian am facut acident in romania acum 2 ani mam jiudecat cu polizia romana ca ma dat pe vinovat si am castigat procesul cu decisia irevocabila .IN ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)