avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte necesare actionare instanta rau platnici ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte necesare actionare instanta rau platnici intretinere

Va rog sa-mi spuneti care este procedura de actionare in instanta a unui proprietar rau platnic si ce acte trebuie sa contina dosarul depus la instanta judecatoreasca.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:31, 1 Noiembrie 2010
Se formuleaza o actiune prin care solicitati obligarea la plata a debitelor inregistrate (in 2 ex). Tot in 2 ex depuneti si actele doveditoare ale debitului. La cerere atasati taxa de timbru si timbru judiciar in functie de valoarea litigiului.
E bine insa ca inainte sa analizati in asociatie care sunt persoanele care pot fi incadrabile in prevederile legii 175/2010, poate obtineti sumele de baza.
justicemn a scris:

..................
La cerere atasati taxa de timbru si timbru judiciar in functie de valoarea litigiului.
......................

Iata ce spune legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.


Cititi si aceasta discutie foarte lamuritoare:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Trecere de la asociatie de locatari la asociatie de proprietari 4ltair 4ltair Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii: Date de intrare: - sunt nou proprietar de apartament intr-un imobil - imobilul ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru emitere de somatie pt. rai platnici la intretinere angi25 angi25 Buna ziua! Sunt uluita si greu imi revin! Asociatia noastra a actionat in instanta cativa proprietari rai platnici( \"somatie de plata OG 5/2001). ** 2 ... (vezi toată discuția)