avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scutirea de penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scutirea de penalitati

Buna ziua.
As dori si eu un sfat juridic, sunt data in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata cotelor de intretinere cit si pentru penalitatiile asociatiei si fondul de reparatii. Precizez ca mi-au dat toate actele doveditoare in copii dupa toate listele de plata fisa de cont procese verbale ale AGP privind aplicarea penalitatilor.
Intrebare. daca platesc cotele de intretinere fara penalitati pina la data procesului pot dispune de scutirea platii penalitatiilor(legea 175/2010)?si daca mai este nevoie sa mearga procesul in continuare, ce trebuie sa duc la tribunal doveditor pina la inceperea procesului care este pe 31 ian 2011
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:37, 1 Noiembrie 2010
Legea a fost publicata in data de 20.07.2010.
Mergeti la asocatia de proprietari cu dovada venitului/membru de familie (care trebuie sa fie de maxim 1.000 lei), achitati o parte din baza si incheiati un angajament cu asociatia cu privire la plata bazei pana la expirarea termenului (12 luni de la intrarea in vigoare a legii).
In baza acestui angajament solicitati suspendarea dosarului care se afla pe rol.

Daca restantele sunt anterioare aparitiei L nr 175/2010 ,nu beneficiati de facilitatea scutirii
Pentru solutionarea fara implicarea instantei,aveti posibilitatea achitarii integrale a restantelor pentru care ati fost actionata in instanta
In situatia achitarii integrale,reclamanta =asociatia de proprietari are posibilitatea sa informeze instanta de judecata ca nu intelege sa mai staruie in pretentii,
deoarece debitul a fost acoperit sau dvs personal aveti posibilitatea sa depuneti in copie dovada acoperirii debitului mentionat in actiune
ynocentta a scris:

Daca restantele sunt anterioare aparitiei L nr 175/2010 ,nu beneficiati de facilitatea scutirii
......................

Cititi textul legii si nu mai interpretati ce nu e de interpretat.
Din moment ce a aparut aceasta lege, e facuta sa scuteasca de penalizari pe cei indreptatiti daca data intrarii in vigoare a legii acesteia i-a apucat cu restante.

Interventie moderator
N-as fi intervenit in raspunsul dv. Daca n-ar fi fost fundamental gresit.
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante intretinere dionutz dionutz am citit la dv pe site despre un proiect de lege care prevede ca legea 175 din 2010 sa-si prelungeasca efectul pana in iunie 2012.nu am mai gasit alte detalii ... (vezi toată discuția)
Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Referitor la penalizari kommy kommy Buna ziua. Acum cu noua lege se pare ca sunt fel si fel de pareri atat din partea celor care ar trebui sa stie cat si din partea celor care isi dau cu ... (vezi toată discuția)