avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autoturism vandut fara acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autoturism vandut fara acte

Buna seara.Patania mea este asta:- : la inceputul lunii octombrie, in urma anuntului dat pe internet ptr. vanzarea unui autoturism , la locuinta mea s-au prezentat doi potentiali cumparatori, care dupa probele de rigoare, au hotarat sa o cumpere, oferindu-mi suma de bani ceruta, mai putin 100 euro,pe care urma sa-i primesc la finele lunii, cand urma sa incheiem si contractul de vanzare-cumparare.Nu am mai facut nici chitanta de mana, fiind de buna credinta.Odata cu masina, i-am predat si certificatul de inmatriculare, fara sa scriu pe el : -instrainat catre...., si am oprit cartea de identitate a masinii. si memorand telefonul cumparatorului.Intre timp, am uitat numele de familie al cumparatorului, retinand doar numele mic, datele de nastere si orasul unde locuieste, fara adresa.De cateva zile , in urma somatiei verbale prin telefon pentru a ne intalni sa facem actele si sa primesc si restul de bani, nu mai vrea sa raspunda la telefon.Alta legatura cu el nu am.Va rog ce e de facut in situatia data, fiindca vreau sa radiez masina. Se poate doar cu cartea de id. a masinii , ? Normal ca placutele cu numere sunt pe masina, si nu le pot preda.Cu deosebit respect, astept niste posibile solutii, in limitele legii, exclus declaratie de masina furata, poate inselaciune
buna ziua.
personal nu-mi pot da seama cum de atatea persoane mai au inca incredere in necunoscuti pe care-i cunosc prin intermediul anunturilor din ziare.
s-au mediatizat in ultimii ani atatea cazuri de inselaciune , furt, etc. si oamenii inca mai au incredere in terte persoane , pe care le vad pt. prima oara #-o#-o
tb. sa opriti o copie de pe CI a viitorului cumparator , si sa intocmiti un act sub semnatura privata .
avand in vedere ca nu ati procedat astfel , si mai mult decat atat ca nu cunoasteti datele de identificare ale cumparatorului, sunt slabe sanse sa puteti proceda la radierea masinii .
nu vreau sa va sperii dar daca acel cumparator este un infractor si se foloseste de masina dvs. pt. a face infractiunii ??
incercati sa mergeti la politie si pe baza unui portret robot poate reusiti sa-l identificati pe respectivul .
ulterior il puteti notifica sa se prezinte in vederea incheierii actului de vanzare-cumparare .
daca nu reusiti faceti plangere penala pt. furt pt a nu avea vreo surpriza pe viitor .
si oricum, pana la radierea auto. dvs. veti palti impozitul aferent pe viitor ..
Va puteti adresa si judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul, in vederea constarii vanzarii-cumpararii vehicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz - deposedare de masina cumparata cu chitanta de mana alina_gorgan alina_gorgan Buna ziua. As vrea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Am cumparat o masina de la o cunostinta ,fara acte, doar o hartie de mana pe care o are doar ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? liviastroescu liviastroescu am fost escrocata de un individ, pe nume [editat]pe care l-am imprumutat la un peco, cu o suma pentru a-si cumpara benzina si a ajunge acasa la 300 km. ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare mirelle mirelle X intentioneaza sa cumpere o masina. Se deplaseaza impreuna cu inca 2 prieteni la targul de masini din localitate, verifica o masina expusa spre vanzare si se ... (vezi toată discuția)