avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute pentru ingrijirea peretilor exteriori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute pentru ingrijirea peretilor exteriori


Buna ziua. Ma numesc Donciu Violeta si as dori un sfat din partea dvs. Casa in care locuiesc are un perete care este limita de hotar; de cinci ani incerc sa dobandesc acordul vecinilor mei pentru a-mi cimentui acel perete (casa se afla intr-o zona cu alunecari de teren). Am mers si in instanta si am cerut sa mi se permita accesul pentru a ingriji acel perete ,cererea a fost respinsa pe motiv ca exista alte cai pentru a face acest lucru. Am cerut apoi un drept de servitute pentru a merge in spatele casei mele si pentru a ingriji acel perete, insa vecin ul meu mi-a cerut multi bani pentru aceasta servitute. Mentionez ca sunt pensionara si nu am avut bani nici de avocat. De aceea va rog pe dvs sa-mi spuneti daca exista alta cale de a -mi ingriji peretele fara a plati vecinului meu aceasta suma de bani. Va rog din suflet a ma invata ce ar trebui sa fac.

Buna ziua !
O actiune in instanta , iar pentru asistenta gratuita o cerere la instanta de fond( unde urmeaza sa introduceti actiunea). Cititi va rog aici :[ link extern ] .
Cu stima !
Obligaţia este acel raport juridic în temeiul căruia o persoană – numită creditor – poate să pretindă unei alte persoane – numită debitor – să-i facă o prestaţie pozitivă sau negativă, iar în caz de neîndeplinire s-o poată obţine în mod forţat.Obligaţia – în sens larg – este, aşadar, acel raport juridic în conţinutul căruia intră dreptul subiectului activ, numit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor – şi căruia îi revine îndatorirea corespunzătoare – a da, a face sau a nu face ceva, sub sancţiunea constrângerii de stat în caz de neexecutare de bunăvoie.” În raport de definiţiile enunţate, putem defini obligaţia civilă ca fiind raportul juridic în baza căruia creditorul are dreptul să pretindă debitorului să execute prestaţia corelativă de a da, a face sau a nu face ceva.


In afara dreptului de servitute , va puteti raporta la obligatia de a face, de a vi se permite sa aveti acces pe proprietatea vecinului , pentru a face reparatiile necesare imobilului pe care il detineti dumneavoastra.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere CARMENSANDRU CARMENSANDRU Am cumparat o casa si am prin curtea vecinilor servitute de trecere ( curtea mea este 30 m mai in spate). In fata casei am 1.90 m, pana la granita cu vecinul, ... (vezi toată discuția)
Despagubire pt servitute de trecere biacaelena biacaelena Buna ziua.Am cerut un drept de servitute de trecere pentru a-mi ingriji peretii, fiinda doi dintre peretii mei sunt pe linie de hotar.Instanta mi-a pus in ... (vezi toată discuția)
Servitute Nistor Dragos Nistor Dragos Vecinul meu si-a achizitionat un teren fara drum de acces.A apelat la mine si am vrut sa-l ajut cu accesul pe terenul meu sub diferite forme:achizitie a ... (vezi toată discuția)