avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua. as avea o intrebare. pot sa beneficiez de ajutor de somaj daca de la locul de munca mi-am dat demisia si in cartea de munca este specificat art.79 alin.1 si unde trebuie sa ma adresez? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 2 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Nu beneficiati de acordarea ajutorului de somaj in aceste conditii .... pt ca nu indepliniti conditia incetarii CIM din motive neimputabile dvs. .
Angajati-va timp de o luna undeva , sa vi se faca incetarea CIM pt motive neimputabile si astfel puteti beneficia de acest drept ...
Normal ca nu puteti beneficia de somaj daca ati incetat activitatea prin demisie. Preferabil ar fi sa cautati si sa gasiti un loc de munca in regula, tocmai pentru a nu fi nevoit sa apelati la somaj, indemnizatia de somaj nefiind indestulatoare. Pe de alta parte, nu stiu cum veti gasi o societate care sa procedeze la incetarea contractului dvs. din motive ce nu tin de persoana salariatului.Va doresc, totusi, bafta!
piscu a scris:

Buna ziua. as avea o intrebare. pot sa beneficiez de ajutor de somaj daca de la locul de munca mi-am dat demisia si in cartea de munca este specificat art.79 alin.1 si unde trebuie sa ma adresez? multumesc


Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere etves_tiberiu etves_tiberiu Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati intr-o privinta. Daca imi dau demisia de la locul de munca beneficiez de somaj sau trebuie sa fiu demis pentru asta, ... (vezi toată discuția)
Primesc somaj daca-mi dau demisia? artur1971 artur1971 Buna ziua . In legatura cu dreptul la somaj am si eu o intrebare. Am lucrat 8 ani la o intreprindere , aceea sa inchis si am plecat la o alta intreprindere cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt somer si primesc ajutorul de somaj. daca ma angajez ... Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Sunt somer si primesc ajutorul de somaj. Daca ma angajez si in perioada de proba angajatorul doreste sa incetam contractul, pot sa beneficiez ... (vezi toată discuția)