avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de conventie civila

in ian 2008 mi-am depus dosarul pt. pensie pentru indeplinirea perioadei minime de stagiu (30 de ani). De meserie sunt maistru instalator. Dupa pensionare as dori sa mai lucrez in cadrul firmei unde am lucrat si pana la pensionare. E legala incheierea unei conventii civile? Daca da, imi precizati va rog si baza legala!
multumesc anticipat!

este vorba de o pensionare anticipata pt ca am numai 58 de ani. de la ce varsta o sa pot?
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2008
radsimona23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 8 Februarie 2008
Nu ati mentionat varsta dar presupun ca veti beneficia de o pensie pt.limita de varsta. In acest , dupa pensionare , puteti incheia, fie un contract individual de munca cu timp partial cf.lg.53/2003, fie o conventie civila cf.codului civil. In cazul in care nu aveti varsta de pensionare si solicitati o pensionare anticipata, nu puteti incheia nici un contract sau convetie.
Persoanele care ies la pensie anticipat sau anticipat partial nu pot cumula pensia cu nici un venit obtinut dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul venitului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata M-VGF M-VGF Daca am 53 de ani si 35 ani vechime in munca, ma pot pensiona? Care e varsta minima la care ma pot pensiona? (Nascuta in martie 1967, lucrez de la varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata (partiala?) aurelia grigorescu aurelia grigorescu Sunt nascuta in 15.12.51 si lsunt angajata cu contract din 25.12.1976.Sunt economist cu studii superioare la zi. AS dori sa stiu care este vechimea minima ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei stelaalbu stelaalbu Buna ziua. O intrebare in legatura cu varsta de pensionare. Mama mea a implinit pe 3 iulie varsta de 58 de ani iar in octombrie 2012 face 36 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)