avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expirare contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expirare contract pe perioada determinata

am contract pe perioada determinata ce urmeaza sa expira la sfarsitul lunii.
in data de 10 urmeaza sa aduc pe lume doi copii(gemeni:baiat si fata).
intrebarea mea este daca dupa cei doi ani de concediu crestere copii, exista obligativitatea ca angajatorul sa ma primeasca inapoi? eu asa am auzit la radio o emisiune in care s-ar fi spus ca sunt obligati sa ma primeasca inapoi.
este adevarat?
multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 2 Noiembrie 2010
Contractul pe perioada determinata presupune o durata exacta de munca, prin urmare nu sunt obligati sa va incadreze dupa concediu de crestere copil.
Sunt obligati sa va primeasca inapoi numai daca durata contractului era nedeterminata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca bodo gabriella bodo gabriella ma interesez pt o prietena de-a mea caruia in data de 19 noi.2009 ii expira concediul de maternitate pt cresterea copilului. Unde a lucrat ea inainte de ... (vezi toată discuția)
Dacã am avut contract de muncã pe perioadã nedeterminatã iar acum mã voi angaja pe perioadã determinatã voi beneficia de indemnizaþie pentru ccc? Cristina293 Cristina293 Buna ziua, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: daca am avut contract de munca la o firma pe perioada nedeterminata, am lucrat 8 luni si urmeaza sa ma ... (vezi toată discuția)
Drept somaj yume21 yume21 Buna ziua! La firma unde am lucrat s-a desfiintat si dupa trei saptamani de somaj m-a preluat o firma cu contract determinat pe trei luni, ceea ce dupa ... (vezi toată discuția)