avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... formula de calcul a variatiei dobanzii - dreptul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

formula de calcul a variatiei dobanzii - dreptul consumatorilor?

Am un credit de consum in EUR, contractat in Iulie 2007, cu dobanda variabila (7.25%p.a dobanda de referinta a bancii +2% p.a marja). De la data contractarii pana in prezent dobanda aplicata a suferit doua fluctuatii, respectiv: in Noiembrie 2008 a crescut cu 1pp (Euribor crescuse cu numai 0.6 pp), in iunie 2010 a scazut cu 0.75% (euribor scazuse cu mai mult de 3 pp). In acesta situatie doresc sa solicit bancii lamuriri cu privire la formula de calcul a dobanzii (de variatie a dobanzii) aplicata de la data semnarii contractului. Va rog sa imi comunicati daca am dreptul sa cunosc acesta formula, in cazul in care nu este mentionata in contract, respectiv daca banaca are obligatia de a-mi comunica aceasta informatie.
Daca da, in baza carei legi?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 15:28, 2 Noiembrie 2010
aveti dreptul; oug 50/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am marja in contractul de credit florenta_22 florenta_22 Am un credit de nevoi personale din 2008 si la calculul dobanzii nu am trecuta nicio marja,scrie asa:in primele 40 luni rata dobanzii este 11.60 % ... (vezi toată discuția)
Schimbarea dobazii in una variabila mada9luci mada9luci Buna ziua, Va rog sa ma indrumati ca tr facut in situatia mea. In sept.2007 am luat un credit cu doanda fixa de 5.95% in noinembrie mi-a crescut donada la ... (vezi toată discuția)
Majorea marjelor fixe este sau nu legala? anca_197 anca_197 buna ziua! sunt titulara a doua contracte de credit in lei si in euro la Banca Romaneasca din anul 2008.La contractul in euro dobanda se compune din marja ... (vezi toată discuția)