In prezent ma aflu intr-un proces de partaj care dureaza de cca 4 ani. Unul din lucrurile in disputa intre mine si fosta sotie este un apartament. Acest apartament a fost cumparat de mine inainte de casatorie, din fonduri proprii, asa cum reiese din Contractul de vanzare-cumparare -act autentic si din Extrasul de carte funciara. Asadar apartamentul este bunul meu propriu , dinaintea casatoriei si nu ar trebui sa faca obiectul partajului. Cu toate acestea fosta sotie a demarat o actiune in constatare prin care solicita jumatate din valoarea apartamentului si un drept de retentie asupra acestuia, actiunea ei fiind admisa la Judecatoria Petrosani, iar in cadrul cailor de atac de care am uzat ulterior, respectiv Apel la Tribunalul Hunedoara si Recurs la Curtea de Apel Alba Iulia , problema a fost ignorata, nu s-a confirmat sau infirmat acest aspect din sentinta de la fond.
Intrucat eu am contractul de vanzare -cumparare in care se arata ca nefiind casatorit, la o data anterioara casatoriei, mi-am achizitionat apartamentul, avocata fostei sotii impreuna cu avocata pe care am avut-o la inceputul actiunii pot spune ca m-au pacalit, incercand sa obtina indirect un drept de creanta.
Astfel cele doua avocate ,a mea si a fostei sotii, la inceputul procesului de DIVORT, sub pretextul ca putem evita ani de procese si cheltuieli,m-au convins sa semnez o propunere de tranzactie prin care sa fiu de acord sa renunt la calitatea de bun comun a apartamentului, si sa-i dau fostei sotii jumatate din valoarea acestuia, ca sa terminam rapid procesul.
Intrucat restul cuprinsului propunerii de tranzactie nu i-a convenit, fosta sotie nu a semnat insa tranzactia, si ea nu a fost prezentata in fata judecatorului. Ulterior, in cadrul procesului de partaj, fosta sotie a depus aceasta propunere de tranzactie semnata de mine si a solicitat un drept de creanta asupra apartamentului meu, cosiderand-o un inceput de dovada scrisa.
Va solicit cu respect un punct de vedere in aceasta problema, respectiv daca prin aceasta propunere de tranzactie mi-am compromis calitatea de bun propriu al apartamentului, pe care o pot dovedi cu un act autentic, contractul de vanzare cumparare si extrasul de carte funciara.Mentionez si faptul ca in anul 2008 am pus in executare o sentinta definitiva si irevocabila de Evacuare a fostei sotii din apartament, in urma unui proces de evacuare.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns:
suiram_007 , utilizator
20:03, 10 Noiembrie 2010